Статті

Новини

Телефонні «гарячі лінії»

Щомісячні телефонні «гарячі лінії» проведені у структурних підрозділах департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. Вчора спеціалісти всіх підрозділів відповідали на актуальні питання соціального захисту населення, в тому числі всі, хто потребував консультації стосовно надання субсидій на житлово-комунальні послуги, отримали консультації та запрошення до районних управлінь соціальних виплат і компенсацій або запрошення завітати до додаткових пунктів прийому заяв та декларацій, які з цього тижня відкриті у віддалених мікрорайонах, ЖЕКах та інших місцях скупчення людей.

Відбулося засідання «Круглого столу»

29.04.2016 об 10-30 год. у приміщенні Центрального районного центру зайнятості, під головуванням в.о. директора РЦЗ  Центрального району було проведено засідання «круглого столу» із соціальними партнерами щодо особливостей соціального захисту та проблем працевлаштування людей з інвалідністю та учасників АТО під гаслом: «Разом до спільної мети!».

У засіданні прийняли участь представники: Миколаївського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, адміністрації Центрального району, Української асоціації інвалідів АТО, МФ ПАТ «Укртелеком», Миколаївської районної державної лікарні ветеринарної медицини, центр допомоги учасникам АТО. В рамках «круглого столу» виступила начальник відділу зайнятості, охорони та умов праці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Слюсаренко І.Є., яка доповіла, що протягом 2016 року в районних управліннях соціальних виплат та компенсацій нашого міста обліковано 1613 осіб, які мають статус «Учасник бойових дій» та отримали відповідні посвідчення; 32 особи, які мають статус «Інвалід війни», 2 особи, що мають статус «Інвалід військової служби». Також доповідач наголосила, що при роботі з даною категорією осіб застосовується індивідуальний підхід до кожної особи з врахуванням їх основних потреб, особистих історій, соціального становища та висвітлила повний спектр соціальних послуг, що надаються фахівцями департаменту демобілізованим учасникам антитерористичної операції.  

За результатами проведеного засідання прийняті відповідні рішення та надані доручення.

Детальніше...

Проведені телефонні «гарячі лінії»

21 березня у структурних підрозділах департаменту праці та соціального захисту  населення Миколаївської міської ради проведені телефонні «гарячі лінії» з різноманітних питань.  З десятої до одинадцятої години ранку спеціалісти та керівники  відповідали на дзвінки, що поступали на телефони, які були зазначені в оголошеннях. На разі таких телефонних розмов відбулось від трьох до десяти. Слід відмітити, що на ці ж телефонні номери  громадяни звертаються  і  в інші часи кожного робочого дня .Таким чином миколаївці,  за необхідністю, мають можливість отримати відповіді на більшість питань соціального захисту. 

Переможці - назавжди !

28 березня м. Миколаїв  відзначає 72 річницю визволення від фашистських загарбників.

З нагоди цієї дати в обласному Палаці культури відбулось чергове засідання клубу фронтових друзів «Переможець». Тридцять два роки тому вперше зібрались разом ветерани Другової Світової війни, щоб вшанувати живих та згадати тих, віддав своє життя за свободу та незалежність Вітчизни. Три рази на рік до великої зали Палацу запрошують не тільки фронтовиків, а й ветеранів тилу, які відзначають знаменні дати Великої Перемоги. На цей раз напередодні дня визволення Миколаєва до зали завітали й молоді люди. Ветеранів війни та праці, дітей війни, воїнів-інтернаціоналістів, військовослужбовців  української армії вітали керівники області та міста: перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук, голова постійної депутатської комісії Надія Іванова, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. Гучними оплесками всі присутні привітали Дмитра Пилиповича Іванця  - одного з трьох безпосередніх учасників визволення міста, які ще живуть поряд з нами. Пам'ять усіх, хто загинув за свободу, вшанували хвилиною мовчання.

Детальніше...

Відділ трудових відносин управління праці інформуєпро наданні відповіді Мінсоцполітики України щодо компенсації середнього заробітку працівників, призваних на військову службу

Законом   України  «Про Державний бюджет України на 2016 рік»   від  25.12.2015    № 928 –VІІІ не встановлено бюджетну програму на виплату компенсації підприємствам, установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам незалежно від підпорядкування та форми власності та фізичним особам – підприємцям у межах середнього заробітку, працівнитків, призваних на військову службу за призивом під час мобілізації, на особливий період, тому у 2016 році здійснити компенсацію за грудень 2015 року та інші періоди 2014-2015 р.р. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. № 105 не має можливості.

Детальніше...

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація