Статті

Новини

Талановитий керівник, мудра людина

Великий та цікавий життєвий шлях пройшла мешканка нашого міста Віра Павлівна Чернявська. Родина батьків більше 100 років тому мешкала у населеному пункті, яке зараз має назву, що добре знайоме миколаївцям - село Мішково-Погорілове. Там дівчинка навчалася у школі, потім закінчила Миколаївський педагогічний інститут. Але провести перший самостійний урок вчительці не довелось – добровольцем вона пішла на фронт. Пройшла фронтовими дорогами у складі військово-морського госпіталю № 406 з перших до останніх днів. Медична сестра Чернявська В.П. нагороджена Орденом Вітчизняної війни II-го ступеня, медаллю «За Перемогу над Німеччиною». Ці далекі, але досі вражаючі часи у пам’яті Віри Павлівни і нині. Після визволення Миколаєва від фашистів, її стежина повернула до рідного міста. Перші післявоєнні роки були нелегкими, але молодий організатор успішно керувала Будинком піонерів, потім працювала в органах міської влади. Кожного для необхідно було вирішувати нагальні питання життєдіяльності міста, але до душі їй була інша робота. Тож, коли у 1973 році Вірі Павлівні Чернявській запропонували очолити Миколаївський обласний краєзнавчий музей, вона з радістю погодилась. По стопам матері пішла і дочка - Хлопінська Людмила Дмитрівна, яка приймала активну участь у відкритті у м. Миколаєві музею суднобудування, та 15 років була директором цього музею. 

Детальніше...

З вірою в майбутнє, з надією у серці, з любов’ю до життя!

У міському центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю проходять чергові батьківські збори на тему : «Соціальна реабілітація дітей з інвалідністю», під час яких адміністрація, вчителі-реабілітологи та спеціалісти Центру проводять консультативні бесіди щодо надання широкого комплексу заходів у системі соціальної реабілітації. На порядку денному були порушені такі питання: соціальна реабілітація в міському центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю; завдання Центру, комплекс заходів із соціальної реабілітації дітей з інвалідністю; перевезення дітей з інвалідністю.

Директор Центру Ганна Діліна наголосила на тому, що «пріоритетним напрямом роботи є – формування системи життєвих компетентностей, поступова інтеграція в дитячі колективи та суспільство з урахуванням індивідуальних та вікових особливостей розвитку дітей з інвалідністю. Наші основні завдання: створення умов для всебічного розвитку, засвоєння дітьми знань, умінь і навичок; надання кваліфікованої допомоги дітям з інвалідністю у здійсненні корекції психофізичного розвитку за індивідуальною програмою реабілітації та залучення до участі в цій програмі батьків».

Детальніше...

Підготовка підопічних до осінньо-зимового періоду

Сьогодні 12.10.2018 року відділенням соціальної допомоги вдома Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради сумісно з провідним інспектором Корабельного РВ у м.Миколаїві ГУДСНС України у Миколаївській області Мишеніною Юлією Олександрівною було організовано та проведено рейд щодо дотримання правил пожежної безпеки, посилення протипожежного захисту у зимовий період для підопічних відділення. Підопічні мали змогу поспілкуватися з інспектором, отримати змістовні відповіді на виникаючі питання щодо правил користування газо- та електроприладами.

Детальніше...

Слава нашим захисникам!

У міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради проведений цикл заходів, до Дня захисника України.

З третього по чотирнадцяте жовтня для підопічних 4-х відділень денного перебування проведені пізнавальні та історичні години години, лекції, бесіди. Фахівці відділень, бібліотекарі підготовили цікаві факти, історії, з якими знайомили присутніх під час зустрічей. Навіть назви заходів мають історичні коріння: «Героїв країна-моя Україна», «Вони - герої скрізь віки», «Покрова та козацтво», «Козаки-характерники», «Шляхами козаків», «Гордість і душа, надія й оберіг», «Пісенне диво України - козацькі пісні».

А у день свята, 14 жовтня на головній площі міста, Соборній, відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України, в яких прийняли участь працівники міського територіального центру та підопічні районних відділень.

Долучайтесь до благодійної акції «Щедрий вівторок»!

У цьому році Україна підписала меморандум та стала офіційною учасницею Всесвітнього благодійного руху, який українською мовою носить назву «Щедрий вівторок». Понад 150 країн світу, мільйони людей приймають участь у цій акції на користь благодійних організацій, коли громадяни, бізнес, організації присвячують себе добрим справам та заохочують до цього інших. 

У 2017 році було зібрано понад 300 млн. доларів, ще більше добрих справ було зроблено у вигляді волонтерської роботи, пожертв продуктів і одягу.

Детальніше...

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація