Статті

Чергове засідання робочої групи з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

15 вересня 2021 року в Миколаївській міській раді  під головуванням заступника міського голови Анатолія Петрова відбулося чергове засідання робочої групи  з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. 

Під час засідання були обговорені законодавчі зміни, що стосуються зазначеної теми. Було заслухано звіт адміністрації Інгульського району про стан роботи в частині запобігання та протидії домашньому насильству в поточному році.

Також, присутні були ознайомлені із  роботою управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради з напрямку боротьби та протидії домашньому насильству. Поінформовано про наявність доступу постраждалих для отримання медичної допомоги у закладах охорони здоров’я, зокрема, у кабінеті протидії насильству проти жінок (на базі приймального відділення ЛШМД). 

Членами  робочої групи, а саме представниками поліції, було порушено питання стосовно проходження кривдниками корекційної програми для кривдників відповідно до рішення суду.

За підсумками засідання робочої групи були висловлені пропозиції стосовно подальшої реалізації спільних заходів, спрямованих на запобігання та протидію домашньому насильству та насильству за ознакою статі. 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація