Статті

«Добре братство краще багатства»

 Під таким гаслом МТЦ Центрального району працював у форс-мажорних умовах карантину по COVID-19. Так, вірусна пандемія внесла певні корективи у роботу соціальної служби, проте не змінила головного - для кого праця в радість, для того і життя щастя.
           Саме такі напутні слова колектив отримав від директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сергія Миколайовича Бондаренка під час організації взаємодії всіх секторів та ланок для відпрацювання нагальних завдань. І не тільки слова: підмогою та гарною мотивацією слугувала й особиста участь Сергія Миколайовича у розвантаженні транспортів з проднаборами.

              Не дуже великий (понад 60 осіб разом із соцробітниками), проте згуртований та злагоджений, колектив МТЦ Центрального району організовано заступив на соціальну вахту - забезпечення підопічних 3-х відділень, а також громадян похилого віку (80+) й осіб з інвалідністю, які звернулися безпосередньо до МТЦ або до Call-Center міської ради, найнеобхіднішим в умовах самоізоляції - продуктами харчування та предметами першої необхідності.

            Станом на 27 квітня 2020 р. доставлено 1674 продуктових наборів, наданих торговельною мережею «АТБ». Крупи, макаронні вироби, олія, цукор, цитрусові тощо - основні компоненти базового набору для підтримки життєдіяльності миколаївців поважного віку - були доставлені «екіпажами швидкої продовольчої допомоги», як жартома підопічні охрестили працівників територіального центру, які доставляли пакунки до дверей помешкань.

            А ще на тендітні плечі соціальних працівниць лягло розвантаження й завантаження проднаборів з транспортних засобів у режимі «Терміново!» (кожен набір - 8-10кг). До того ж, подекуди працівники були єдиними розрадниками та психологічними помічниками для самотніх стареньких, які опинилися у майже безконтактному соціальному середовищі.

            «У кулаці всі пальці рівні». Так каже народне прислів'я про згуртоване братство. Так справдилося і у житті, в МТЦ Центрального району.
 Сердечна вдячність і шана всім партнерам та помічникам. Разом - здолаємо!
             Ваш "Дім небайдужих сердець на Шевченка, 19-А"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація