Статті

Добро заради майбутнього

27 листопада Україна офіційно стала учасницею Всесвітнього благодійного руху «Щедрий вівторок». Щороку у понад 150 країнах світу мільйони людей влаштовують акції на користь громадян, які потребують допомоги, та закликають інших зробити такі ж добрі справи. 

У Миколаєві – люди добрі та чуйні! Цей факт не потребує доказів, адже багато миколаївців допомагають своїм сусідам, колегам, оточуючим, не байдуже відносяться до чужої біди. Не буду перелічувати назви офіційних акцій, що проводяться у місті та започатковані волонтерами і благодійними організаціями.

Лише декілька прикладів.

Не очікуючи оголошень, що публікуються у пресі восени про збір благодійної допомоги, молоді люди та більш старшого віку телефонують до міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, де традиційно збирають теплі речі для громадян, що опинилися у скрутних життєвих обставинах. І майже щодня влітку та зимою приходять мешканці з різних районів міста, які серцем відгукуються на заклик допомогти.

А ще я добре знаю молоду жінку, яка на протязі останніх 6-ти місяців відправила декілька посилок з дитячими речами сім’ї переселенців, що мешкають за межами Миколаївської області. Декілька молодих сімей частенько приносять речі, з яких виросли їх маленькі діти. У дитячому будинку, що розташований у Лісках, добре знають іншу молоду жінку. Вона мешкає поруч у приватному секторі і сусіди постійно приносять їй речі та постільну білизну, з яких вона робить пелюшки. До речі, на цьому тижні, 8 пакунків речей для дітей та підлітків зібрали та передали до міського територіального центру саме ці сусіди.

Таких прикладів безліч. Тож, дійсно є у місті благодійні та волонтерські осередки, є багато людей, що не є офіційними членами таких організацій, але ж насамперед важливо, що у нашому суспільстві немає обмежень щодо добросердечності, чуйності, уваги.
Заради доброї мети підтримуємо різні акції та рухи! І хай «Щедрий вівторок» буде щодня, бо без справжньої доброти немає віри у майбутнє.


Галина Долганова

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація