Статті

«Цвєтік-Сєміцвєтік» у Корабельному районі!

За підтримки Миколаївської міської ради 6 вересня 2018 року відбулося святкове відкриття відділення реабілітації дітей з інвалідністю у Корабельному районі. На святі були присутні шановні гості, благодійники Центру: Володимир Криленко – перший заступник міського голови, Надія Іванова – директор ТОВ «Золотий колос», Владислав Єнтін – депутат Миколаївської міської ради, голова управління Миколаївського регіонального відділення «Українського союзу» промисловців і підприємців, Сергій Василенко – директор департаменту праці та соціального захисту населення, Сергій Бондаренко – начальник міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Олександр Сичов – Заслужений артист України, композитор, Володимир Власов – директор міського притулку для громадян похилого віку та інвалідів, волонтери місії «Нове життя» та благодійного фонду «Дім милосердя», Володимир Запальський – експерт з енергоефективності. 

Розпочалося свято із привітання піснею «Щасливе дитинство» Заслуженого артиста України, арт-волонтера, справжнього друга Центру Олександра Сичова. Протягом усього заходу святковий настрій діточок підтримували улюблені герої із сучасних мультфільмів: Фіксики та Міньйон. Також разом з вихованцями проводили веселі завдання та виконували рухливі ігри Клоуни Кльопа та Кнопа. Веселковий вихор з мильних бульбашок став справжнім несподіваним подарунком, який приніс дітям велике задоволення і викликав щиру радість та посмішки.

На завершення святкового заходу прозвучав улюблений для всіх діточок гімн «Цвєтік-Сєміцвєтік». І, нарешті, настав той довгоочікуваний момент перерізання стрічки директором Центру Ганною Діліною та першим заступником міського голови Володимиром Криленко, що ознаменувало урочисте відкриття відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю у Корабельному районі. У рамках Всеукраїнського проекту «Допоможемо вижити» кожна дитина отримала подарунок.

Високоваліфікований педагогічний колектив відділення Центру вже готовий надати якісні реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю, які спрямовані на попередження, зменшення або подолання фізичних, психічних розладів, коригування порушень розвитку, навчання основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для їхньої інтеграції у суспільство.

Пріоритетним напрямком роботи Центру є – формування системи життєвих компетентностей, поступова інтеграція в дитячі колективи та суспільство з урахуванням індивідуальних та вікових особливостей розвитку дітей з інвалідністю.

Сьогодні курс реабілітації у відділенні реабілітації дітей з інвалідністю у Корабельному районі проходять 32 дитини з інвалідністю віком від 2 до 18 років. Батьки отримують кваліфіковану консультативну допомогу від спеціалістів Центру.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація