Статті

Чарівний світ орігамі

Діти з обмеженими можливостями здоров’я в силу своїх особливостей

сприймають світ яскравіше, емоційніше, ніж їх здорові однолітки. Тому педагоги та психологи наполегливо рекомендують батькам займатися художньою творчістю разом зі своїми дітьми. Адже дитяча творчість - це унікальне явище. Це розвиток не лише дрібної моторики, терпіння і художнього смаку. Створюючи поробки своїми руками, діти пізнають світ і самих себе, намагаються спілкуватися з нами, знайти зв’язок з навколишнім світом.

У міському центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю розвитку творчих здібностей дітей приділяється особлива увага. Крім традиційних форм корекційної роботи, у групі соціальної реабілітації проводяться заняття у техніці орігамі. Під час роботи діти захоплюються незвичайною дією, коли паперові квадратики перетворюються в оригінальні фігурки. Шляхом послідовного складання паперу вони отримують модель, яка вражає своєю красою. Цей процес нагадує фокус, маленьку виставу, що завжди викликає радісне здивування. У дітей виникає бажання показати комусь це диво, скласти щось іще. Ось чому після занять у Центрі діти охоче дарують свої вироби близьким та друзям.

Педагоги Центру залучають батьків до конструювання різноманітних паперових фігурок. Завдяки спільній праці у дітей налагоджується спілкування з оточуючими людьми та покращується їх психоемоційний стан.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація