Статті

Майстер-клас із писанкарства

Фарбовані яйця - неминуча ознака Великоднього розговіння. Особливо вони користуються повагою в Україні. У деяких зі слов'янських народностей існує справжній культ великодньої писанки, оточений старовинними легендами і безліччю особливих звичаїв. Великодні писанки не просто фарбуються: вони пишуться, тобто розмальовуються за допомогою особливих технічних прийомів. Від цього і сама назва їх - писанки. 

На факультеті «Рукоділля» «Університету третього віку» при відділення денного перебування Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради викладач-волонтер, член громадської організації «Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів в Україні» Склярова Олександра Ігорівна та фахівець із соціальної роботи відділення Осадчук Людмила Володимирівна ознайомили слухачів з різними техніками писарства. Слухачі оберуть ту, яка найбільше до душі. При проведенні майстер-класу були використані знання минулих занять. 

Писанка - це не просто сувенір чи народна мініатюра. Адже писанка несе в собі високий заряд енергетики. Майстрині писали писанки у доброму настрої та з добрими побажаннями, щоб подарувати іншим на щастя, на здоров'я, на багатство, вкладаючи в це душу.
Набутий досвід надає можливість прикрасити свій святковий кошик справжніми українськими писанками, які створені вашими власними руками.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація