Міський геріатричний будинок милосердя імені Святого Миколая

Міський геріатричний будинок милосердя імені Святого Миколая(далі притулок) є стаціонарною соціально-медичною установою для тимчасового або постійного проживання громадян похилого віку та інвалідів, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.
      
До притулку приймаються на повне утримання громадяни похилого віку, які досягли пенсійного віку, та інваліди І та ІІ групи, старші 18 років, які за ста-ном здоров”я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги,  яким, згідно з медичним висновком, не протипоказане перебування в притулку та які не мають працездатних родичів, зобов”язаних їх утримувати за законом.

Прийом до притулку здійснюється за путівкою, виданою   департаментом праці та соціального захисту населення міської ради, на підставі особистої заяви громадянина похилого віку чи інваліда про його прийом до притулку, наявності особистого паспорта (або іншого документа, що засвідчує особу),  акта матеріально-побутового обстеження, медичної картки, довідки про розмір призначеної пенсії, склад сім”ї по формі №3 та довідки медико-соціальної експертної комісії про групу інвалідності особи, що приймається до притулку.

Інвалідам і пенсіонерам, які проживають у притулку, пенсія виплачується відповідно до чинного законодавства.

Своїх мешканців  міський притулок забезпечує :

  1. житлом з тепло- та водопостачанням;
  2. цілодобовим медичним обслуговуванням, а.також, життєво необхідними ліками;
  3. одягом, взуттям і м”яким інвентарем відповідно до норм, затверджених у встановленому порядку;
  4. раціональним триразовим харчуванням, з урахуванням віку і стану здоров”я осіб, що проживають у притулку в межах натуральних норм харчування, затверджених у встановленому порядку;
  5. організацією культурно-масової та оздоровчо-спортивної  роботи з урахуванням стану здоров”я  та віку мешканців притулку.

Притулок розташований за адресою:  м. Миколаїв, вул. 2-а Набережна, 1-Д,  тел/факс  44-87-72,  директор – Власов Володимир Яковлевич.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація