4 3 21 2 1 8 11 17 33

4

3

21

2

1

8

11

17

33

Шановні мешканці міста Миколаєва!

Усім бажаючим евакуюватися з міста через кордон, надаємо форму анкетування, яку необхідно заповнити за посиланням:

Від імені Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» (ВБО «ІМР»)

Починаючи з липня 2022 року ВБО «ІМР» впроваджує проєкт «Добрі сусіди – одна країна» (далі – «Проєкт») на теренах Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Харківської областей. Проєкт спрямований на зміцнення відносин добросусідства, залучення мешканців до участі у громадському житті, побудову надійного партнерства між органами місцевої влади, територіальними громадами, ОСББ, неурядовими організаціями та іншими інституціями громадянського суспільства.
У рамках діяльності проєкту передбачено таке:
‒ консультації кращих експертів України щодо підготовки під час воєнних дій до опалювального сезону, ремонту будівель, заходів з підвищення енергоефективності, громадської безпеки, соціального захисту тощо, відповідно до запитів представників місцевих громад, міської влади, ОСББ;
‒ освітня діяльність з основних аспектів функціонування та розвитку багатоквартирного житлового сектору, зокрема ОСББ, в сьогоднішніх умовах високої турбулентності;
‒ гранти на впровадження ОСББ проєктів з поліпшення своїх будинків, дворів та міського середовища;
‒ інформаційна кампанія з актуальних питань міського життя, добросусідства, згуртування жителів для вирішення спільних проблем.
Одним з напрямків діяльності проєкту є підвищення освітнього рівня майбутнього покоління та виховання свідомих громадян України. Зокрема, передбачено запровадження у закладах загальної середньої освіти навчальних курсів за вибором «Абетка з основ житлово-комунального управління» для 9-х-11-х класів та «Мій енергоефективний будинок» для 4-го класу з використанням безкоштовної інноваційної онлайн-платформи «energyschool.org.ua», яка схвалена Міністерством освіти і науки України до використання у закладах освіти.
Це освітня платформа з вільним доступом до навчальних курсів, спрямованих на підвищення житлово-комунальної грамотності, раціональне споживання енергетичних ресурсів та підвищення екологічної відповідальності. Цільовою аудиторією проєкту є учні закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) віком від 9 до 17 років, який, як свідчить досвід впровадження освітніх програм, є найбільш сприйнятливим періодом для засвоєння нових знань та зміни
усталених поведінкових звичок.

Контактна особа від ВБО «ІМР» з питань адміністративної підтримки проєкту – Тетяна Прокопенко, тел. 050 928 56 86, ел. адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Шановні друзі!

 

Сіючи добро, ми зберемо гарний врожай щастя, любові й добробуту.

Треба щодня, щогодини, щохвилини творити людям добро. І вони його не забудуть. Поспішайте творити добро, бо життя таке коротке і пролетить як мить!

З повагою до Вас
директор департаменту
Василенко Сергій Михайлович

                                                                                                                                                                    12.04.24 8

Інформація громадським організаціям

Публічна інформація

Надання житлових субсидій

Управління праці, надання соціальних послуг та сімейної політики інформує

Надання державних допомог. Інформація для громадян, вимушених покинути свої оселі

Соціальний захист осіб з інвалідністю

Соціальне обслуговування мешканців Миколаєва

Літній відпочинок учасників АТО/ООС

Реабілітація дітей з інвалідністю

Телефонні гарячі лінії

Транспортні соціальні послуги

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація