Статті

Засідання міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

23 лютого 2022 року відбулося засідання міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Заступник голови комісії, директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Василенко С.М. проінформував членів комісії, що  станом на 01.02.2022 на 12 економічно-активних підприємствах міста Миколаєва заборгованість із виплати заробітної плати  склала 41 млн. 566,6 тис. грн.

В порівнянні до аналогічного періоду 2021 року спостерігається збільшення загальної суми заборгованості із виплати заробітної плати на  7 млн. 145,5 тис. грн. (на 20,8 %).

Станом на 01.02.2022 на 8 підприємствах приватної та колективної формах власності загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати склала – 32 млн. 894,0 тис. грн. Протягом 2021 року заборгованість збільшилась на 14 млн. 464,7 тис. грн.

Вперше, за оперативними даними на 01.02.2022, виникла заборгованість із виплати заробітної плати на таких підприємствах, як: «Фармація» - 690,4 тис. грн.; ПП «Анега плюс» - 409,5 тис. грн.; ТОВ «Концепт- моторс» - 83,5 тис. грн. і повторно на КП «Стоматологія № 3» - 66,5 тис. грн. Однак,  доповідач наголосив, що станом на 22.02.2022 спостерігається позитивна тенденція зменшення заборгованості із заробітної плати на підприємстві комунальної власності області  «Фармація» - виплачено 93,5%  від заборгованої заробітної плати та 39,4 % заборгованої заробітної плати на КП «Стоматологія № 3».

Крім того, протягом лютого поточного року у повному обсязі виплачено заборговану заробітну плату на ТОВ «Нікморсервіс Ніколаєв».

На засіданні міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат було заслухано представників департаменту житлово – комунального господарства Миколаївської міської ради Ніколайчука В.С. та Аверкову  С.В. про причини існування заборгованості із виплати заробітної плати на житлово - комунальному підприємстві Миколаївської міської  ради «Південь» і КП «Дорога» та про перспективи її погашення.

Начальник Центральної Державної податкової інспекції ГУ ДПС у Миколаївській області Сілочі Л.В. проінформувала про стан погашення заборгованості зі сплати Єдиного соціального внеску підприємствами, установами та організаціями міста Миколаєва за підсумками роботи за 2021 рік.

Про стан погашення заборгованості до Пенсійного фонду України підприємствами, установами та організаціями міста Миколаєва за підсумками роботи за 2021 рік доповіла заступник начальника управління – начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово – економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Федорова А.В.

За результатами роботи комісії надано відповідні  протокольні доручення.

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація