4 3 21 2 1 8 11 17 33

4

3

21

2

1

8

11

17

33

Шановні мешканці міста Миколаєва!

Усім бажаючим евакуюватися з міста через кордон, надаємо форму анкетування, яку необхідно заповнити за посиланням:

РИЗИКИ ВИКОРИСТАННЯ НЕЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ

   Проблеми неформальної економіки й незадекларованої праці є однією з потужніших перешкод для всіх країн у незабезпеченні гідної праці й високих темпів зростання.

     Такі явища не тільки обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, вони сприяють створенню й існуванню недобросовісної конкуренції щодо тих суб’єктів господарювання, які в повному обсязі забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці та соціального забезпечення працівників.

    Незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників, сприяє ухиленню від сплати податків, зменшує надходження до державного й місцевих бюджетів. Працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті.

    Є два способи безпосереднього впливу на рівень незадекларованої праці: інформайно-роз’яснювальна робота та інспекційні відвідування і застосування фінансових санкцій до роботодавців, які не реагують на попередження та вдаються до використання незадекларованої працію.

     З 01.07.2021 в Україні стартувала інспекційна кампанія «Виходь на світло»   з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведення інформаційних заходів. Зазначена кампанія проводиться Держпраці за участі органів державної влади та органів місцевого самоврядування щороку з метою подолання незадекларованої  зайнятості.

     

                             Управління праці, надання соціальних послуг та сімейної політики

Шановні друзі!

 

Сіючи добро, ми зберемо гарний врожай щастя, любові й добробуту.

Треба щодня, щогодини, щохвилини творити людям добро. І вони його не забудуть. Поспішайте творити добро, бо життя таке коротке і пролетить як мить!

З повагою до Вас
директор департаменту
Василенко Сергій Михайлович

                                                                                                                                                                    12.04.24 8

Інформація громадським організаціям

Публічна інформація

Надання житлових субсидій

Управління праці, надання соціальних послуг та сімейної політики інформує

Надання державних допомог. Інформація для громадян, вимушених покинути свої оселі

Соціальний захист осіб з інвалідністю

Соціальне обслуговування мешканців Миколаєва

Літній відпочинок учасників АТО/ООС

Реабілітація дітей з інвалідністю

Телефонні гарячі лінії

Транспортні соціальні послуги

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація