Статті

35- ті роковини аварії на ЧАЕС

Наближається пам’ятна дата 26-го квітня, яка стала для України та для всього світу вісником найбільшої трагедії за всю історію ядерної енергетики. Ми навчилися жити з цим та бачити наслідки Чорнобильської катастрофи, тому ми повинні пам’ятати про цю подію, адже той хто не пам’ятає своєї історії немає майбутнього.

В районних управліннях соціальних виплат і компенсацій департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради перебувають на обліку 2195 постраждалих громадян від наслідків аварії на ЧАЕС.

Напередодні відзначення 35 – х роковин Чорнобильської катастрофи традиційно в кожному районі міста відбувся соціальний діалог між керівниками установ, які опікуються питаннями осіб даної категорії та активом районних осередків громадських осередків Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

В приміщенні Миколаївської облдержадміністрації 23 квітня 2021 року відбулася спільна зустріч керівництва області та міста з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС з дотриманням карантинних вимог.

«Проблеми, зумовлені Чорнобильською катастрофою, на жаль, не втратили  актуальності. Цей напрямок - один із пріоритетів діяльності держави та місцевої влади» – зазначив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім.

«Особам, які постраждали від аварії на ЧАЕС приділяється увага в питаннях соціальних виплат, медичного обслуговування, і санаторно-курортного лікування. За рахунок державного бюджету здійснюються компенсаційні виплати, а саме: компенсації на продукти харчування, виплата підвищеної стипендії та надання додаткової відпустки, щорічні одноразові допомоги на оздоровлення, компенсації у зв’язку з втратою працездатності, компенсації особам, що стали інвалідами, компенсації у зв’язку із скороченням штатів та інше» – доповнив міський голова Олександр Сєнкевич.

Голова громадської організації «Союз Чорнобиль України» Рубік Сімонян звернув увагу присутніх на те, що органи соціального захисту плідно співпрацюють з обласною організацією та з районними осередками Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» в частині надання допомоги громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Міська влада реалізовує зобов’язання передбачені Меморандумом про взаємодію та співробітництво  між Миколаївською міською радою та Миколаївською обласною громадською організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів.

На даному заході були відзначені активні члени громадської організації «Союз Чорнобиль України», учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, а також фахівці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, які забезпечують виконання державної політики з питань соціального захисту осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. 

 

 

  

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація