Статті

Відкриті ще одні курси з перепідготовки військовослужбовців за програмою НАТО-Україна

У рамках програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців за допомогою платформи ZOOM відбулася онлайн-церемонія відкриття курсів професійного навчання на базі Миколаївського центру підготовки плавскладу для 29 військовослужбовців за напрямом підготовки «Менеджмент перевезень та логістика».

Церемонію відкриття регіональних курсів професійного навчання військовослужбовців відкрив Крістофер Штаудт – менеджер програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців. У заході взяли участь: Сергій Вербицький – керівник експертної групи оборонно-безпекової взаємодії з НАТО Урядового офісу координації Європейської та Євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України; Олександра Огороднікова – виконавчий керівник програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців; Костянтин Татаркін – радник Міністра у справах ветеранів України; Сергій Василенко – директор департаменту праці соціального захисту населення Миколаївської міської ради; Володимир Лукічов – Голова ГО "Ліга офіцерів".

З 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми соціальної адаптації та перепідготовки колишніх професійних військовослужбовців та таких, які невдовзі залишать лави Збройних сил України та прагнуть підвищити свої шанси під час працевлаштування в цивільній сфері. Мета Програми – допомогти Україні в питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців. Окрім перенавчання на цивільні спеціальності осіб, звільнених з лав Збройних сил України, Програма включає й надання допомоги військовослужбовцям у їх профорієнтації та пошуку роботи.

Сьогодні Програма надає можливість пройти підготовку за такими напрямами: менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден та інші. Курси проходять на базі відомих українських навчальних закладів та тренінгових інституцій, а навчальний процес забезпечують досвідчені викладачі.

Програма охоплює такі категорії військовослужбовців:

-військовослужбовці, заплановані до звільнення протягом року від дати початку курсу;

-військовослужбовці, що залишили лави ЗСУ упродовж 3 років до початку курсу.

З 2015 року у відповідь на кризову ситуацію на Сході України Програма НАТО з соціальної адаптації військовослужбовців розширила критерії прийняття слухачів, включивши професійних військовослужбовців, що вийшли з лав Збройних сил України впродовж останніх 10 років від дати початку курсу, стали учасниками АТО/ООС та заплановані до звільнення протягом року від дати початку курсу.

За час роботи цієї Програми курси проходили в 65-ти містах та селищах України, більше 11 000 колишніх військовослужбовців пройшли навчання, 80 % випускників курсів успішно працевлаштувалися за отриманими спеціальностями.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація