Статті

Зміни у Порядку виплати з травня 2020 року

 

Зміни у Порядку виплати допомоги на дітей фізичним особам ― підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 329.

 Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним
 особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, з числа осіб які:

- зареєструвалися як фізичні особи ― підприємці у січні - березні 2020 р.;

       - отримують пенсію за віком;

- є особами з інвалідністю;

-.досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Допомога на дітей призначається і виплачується також фізичним особам- підприємцям, які до березня 2020р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку.

Допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, зазначеним в абзацах третьому та четвертому пункту 3, які звернулися за її призначенням у травні - червні 2020 р., призначається та виплачується  починаючи з  травня 2020 року.” Вказані особи при зверненні за допомогою не надають довідку з ПФУ за формою ОК-7.

Встановлено право звернення за допомогою лише одного з батьків (опікунів), з яким проживає дитина.

        Управління соціальних виплат і компенсацій департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради звертають увагу потенційних отримувачів зазначеного виду допомоги на необхідність обов’язкового дотримання подання повного переліку документів, як в паперовій, так і в електронній формі, особливо це стосується реквізитів банківського рахунку, на який будуть перераховуватися кошти. Це має бути «соціальний рахунок»!

        Більш детальну інформацію можна отримати в управліннях соціальних виплат і компенсацій:

        Звертаємо увагу, що зміни набули чинності з 01.06.2020р.

 

Заводський район: вул. Морехідна, 9; тел.34-31-69

Інгульський район: вул. Миколаївська, 26; тел.58-61-21

Корабельний район: вул. Новостройна, 1; тел. 60-04-84

Центральний район: вул. Декабристів, 25; тел.47-92-84

 

 

 

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація