Статті

Про визначення умов оплати праці працівників комунальних некомерційних підприємств закладів охорони здоров'я

 

Згідно зі ст. 54 Господарського кодексу України на суб’єкта господарювання, які здійснюють некомерційну господарську діяльність поширюються загальні вимоги щодо регулювання господарської діяльності  з урахуванням особливостей її здійснення різними суб’єктами господарювання, які визначаються зазначеним вище Кодексом та іншими законодавчими актами.

У закладах охорони здоров’я, які за організаційно-правовою формою функціонують як комунальні некомерційні підприємства, умови оплати праці визначаються з урахуванням ст. 97 Кодексу законів про працю України, ст. 15 Закону України «Про оплату праці», а саме умови і розміри оплати визначаються у колективному договорі з дотриманням положень законодавства, генеральної, галузевої (міжгалузевої)  та територіальних угод.

Враховуючи зазначене, на комунальні некомерційні підприємства не поширюються норми щодо оплати праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів  з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, затверджені постановою Кабінету Міністрів України № 1298.

Водночас, законодавством не заборонено використовувати гарантії в оплаті праці, встановлені постановами Кабінету Міністрів України та галузевими наказами, зокрема, наказом Міністерства праці та соціальної політики та МОЗ України від 05.10.2005 р.         № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення». 

Враховуючи, що згідно зі ст. 4 Закону України «Про оплату праці» джерелом коштів на оплату праці працівників госпрозрахункових підприємств є частина доходу та інші кошти, одержані внаслідок їхньої господарської діяльності, при визначенні умов і розмірів оплати праці працівників слід ураховувати фінансові можливості підприємств.

 

           

 

 

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація