Статті

Ароматна легенда

У відділенні денного перебування Заводського району на факультеті «Соціально-педагогічний» «Університету третього віку» 5 травня секретна онлайн-лекція - відмічаємо значну подію, а саме 100 річчя з дня появи найвидатніших духів «Шанель № 5». Тільки така незаурядна жінка, як Коко Шанель, могла замовити «еліксир жіночості»! І парфумер її компанії Ернест Бо поставився до проблеми дуже відповідально. Коко задовільнив тільки п'ятий аромат з… 24. А ось компоненти, а їх 80! та пропорції і досі «таємниця за сімома печатками». Ще 5 історичних фактів:

1. До того, як представити парфум світові Коко Шанель, по секрету, якби на Різдво, відправила міні флакони своїм постійним покупцям і подругам. А коли 5 травня 1921 року вона презентувала свій витвір, про нього не те що всі знали, а вже і «Клуб закоханих у «Шанель №5» існував. . Геніальний рекламний хід!

2. Чому саме 5, а не 7 або 2? Достовірно невідомо. Може тому, що Коко обрала п'ятий варіант аромату? А може тому, що презентація була призначена на 5 травня? А може тому, що вона народилася під п'ятим знаком зодіаку? Жінка, що зробиш!

3. Чому Коко залишила таку назву? Тому, що цифру не треба переводити на інші мови і легко запам'ятати.

4. Якось Мерілін Монро запитали, у чому вона лягає спати. – У крапельках Шанель № 5, - відповіла зірка. Скажіть, інша реклама потрібна?

5. У 2012 році обличчям аромату став… Бред Пітт. (тільки тихо, чоловікам - ні слова).

При цьому цікаво, цей парфум комусь подобається, комусь – ні, але всі знають «Шанель №5». Тому, поздоровляємо нас з днем народження ароматної легенди!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація