Статті

День Сонця

День Сонця почали відзначати в багатьох країнах світу 3 травня 1994 року, оригінальна назва свята - Sun Day. Сонце є найближчою зіркою до Землі, оскільки всі інші знаходяться на значно більшій відстані від нашої планети. Крім того, Сонце є необхідним для всіх живих істот, рослинного світу.

Багатьох напевно цікавило питання, що буде на Землі без Сонця? Без Сонця земляни не змогли б існувати, адже при його відсутності повітря перетворилося б на рідкий азотний океан навколо завмерлих вод і обледенілої суші. Небесне світило - невичерпне джерело енергії. Саме в День Сонця вчені хочуть привернути увагу громадськості до проблем вичерпних ресурсів і допомогти в пошуку альтернативних джерел.  Дуже важливо, що, забираючи частину сонячної енергії, ми не вносимо серйозних змін в енергетичний баланс планети.

Останнім часом використання сонячної енергії стає все більш популярним. Це пов'язано з подорожчанням інших видів енергії. Сьогодні проводиться велика кількість різних товарів, які працюють на сонячних батареях. Адже цей вид енергії є дешевим і екологічним, дозволяє уникнути видобутку і спалювання отруйного палива. 

Дивіться цікаве відео на нашій сторінці у Facebook «МТЦ Корабельний район». 

https://www.facebook.com/korabel.tc/videos/vb.100027564973272/560988414829986/?type=2&video_source=user_video_tab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація