Статті

До уваги осіб з інвалідністю!

Забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації під час карантину

      Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARV-CoV-2» (зі змінами) визначено заходи щодо  запобігання  поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19.

      На час карантину  працівники відділів по роботі з особами з інвалідністю управління соціальних виплат та компенсацій проводять консультації та інформаційну роботу по телефону щодо порядку забезпечення технічними засобами реабілітації (далі ТЗР) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321,  опрацьовують документи, які надходять поштою, або через електронні сервіси та/або через скриньку розміщену біля  входів до  управлінь соціальних виплат і компенсацій  за місцем реєстрації особи з інвалідністю.

        У разі звернення особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи або їх законного представника до органів соціального захисту населення з метою подати документи для  взяття на облік для забезпечення ТЗР та/або видачі направлення для забезпечення ТЗР з вже обраним самостійно засобом реабілітації та підприємством,  робота здійснюється таким чином:

-  у разі  первинного  звернення на забезпечення ТЗР особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи – можуть  надіслати своє звернення та документи для взяття на облік ел.поштою, в тому числі засобами поштового зв’язку;

- при повторному  забезпеченні ТЗР  вказані громадяни з інвалідністю  надсилають свою заяву в електронній або в письмові формі на адресу управління. Після чого, буде  сформовано електронне направлення в Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі – ЦБІ), оригінал направлення долучиться до особової справи, де воно буде зберігатися до подальшого відправлення на підприємство, яке самостійно обрала особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю, інша особа або їх законний представник. Переліченні оригінали направлень на обрані підприємства будуть  відправлятися поштою.

Перелік документів, які необхідні для взяття на облік щодо забезпечення ТЗР:

  1. заява про забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (при первинному зверненні)/ заява на забезпечення протезно-ортопедичними виробами;
  2. анкета на технічні засоби реабілітації (із зазначенням конкретної моделі виробу та виробника)/ анкета на забезпечення кріслом-колісним
  3. копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  4.  копія паспорта або свідоцтва про народження (для осіб віком до 14 років);
  5. копія висновка МСЕК про встановлення інвалідності (для дітей з інвалідністю – висновок ЛКК);
  6.  копія індивідуальної програми реабілітації (для людини з інвалідністю та дитини з інвалідністю);
  7. копія висновка ЛКК для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (для інших осіб);
  8. копія пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії;
  9. копія посвідчення, яке підтверджує статус особи, що має право на пільги відповідно до законодавства.

         Особа з інвалідністю, дитина  з інвалідністю інша особа або їх законний представник  мають можливість переглянути ТЗР та обрати ті засоби які, на їхню думку, є підходящими в електронному каталозі розміщеному на сайті Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua)в розділі Інвалідність ­­­– Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації - Електронний каталог-класифікатор технічних засобів реабілітації згідно з ДСТУ 7202:2019 (ISO 9999:2016, NEQ).                                                                                                                                               За детальнішею  інформацією  громадяни можуть звернутися:

 

- Управління  соціальних виплат і компенсацій Центрального району:

вул. Декабристів, 25, тел. 47 59 29,   електрона  адреса управління: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

 

-  Управління  соціальних виплат і компенсацій  Заводського району:

  вул. Морехідна, 9, тел.34 61 59, електрона  адреса управління: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

-Управління  соціальних виплат і компенсацій  Інгульського району:

 вул. Миколаївська, 26, тел.  58 61 23,    електрона  адреса управління: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

-Управління  соціальних виплат і компенсацій Корабельного району: 

вул. Новобудівна, 1, тел. 60 08 78, електрона  адреса управління: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація