Статті

До уваги учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності !

На виконання п.п.8,10 постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017р. № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганських областях” прийнято рішення про включення  у 2020 році ТОВ «Санаторій «Токарі» до переліку суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганських областях (наказ директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради від 04.02.2020 р. № 28-ОД) .

      Психологічна реабілітація  - комплекс заходів, що здійснюються з метою збереження, відновлення або компенсації порушених психічних функцій, якостей, особистого та соціального статусу особи, сприяння психосоціальній адаптації до зміненої життєвої ситуації, осмислення досвіду, отриманого в екстремальній ситуації, та застосування його в житті.

Основними завданнями проведення психологічної реабілітації є: діагностика та нормалізація психічних функцій отримувача послуг;  відновлення порушених (втрачених) психічних функцій до оптимального рівня їх вираженості; корекція особистості отримувача послуг для забезпечення ефективного функціонування його в соціумі;  надання допомоги в установленні (відновленні) конструктивних відносин у сім’ї та суспільстві; відновлення адаптивних механізмів до екстремальних (бойових) дій; опанування методів саморегуляції та керування стресом (заспокоєння); запобігання  психологічному  травмуванню та психічним розладам; проведення психопрофілактичної та психокорекційної роботи із сім’єю отримувача послуг; формування позитивних реакцій, мотивацій, соціальних установок на життя та професійну діяльність.

       Форму, вид та обсяг психологічної реабілітації обирає отримувач послуг.

       ТОВ «Санаторій «Токарі» є безпосереднім надавачем послуг із психологічної реабілітації учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганських областях.

     ТОВ «Санаторій «Токарі» провадить свою діяльність відповідно до положень Статуту санаторію, видів економічної діяльності та цивільно-правових договорів.  Рівень кваліфікації фахівців відповідає вимогам пункту 5 Порядку застосування методів психологічного і психотерапевтичного впливу, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 15 квітня 2008 року № 199, зареєстрованого у Міністерстві юстиції 03 липня 2008 року за № 577/15268.  

      Санаторій має багаторічний досвід надання лікувальних послуг за різними  напрямками санаторно-курортного лікування, штат закладу це також кваліфікований медичний персонал із досвідом оздоровлення різних категорій населення, в тому числі і учасників АТО.  

     У санаторії відсутня заборгованості зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) підтверджується довідкою ДФС. 

     Санаторій забезпечує надання послуг із психологічної реабілітації в окремих кімнатах для індивідуальної роботи (площею не менше ніж 15 м2) та групової роботи (площею не менше ніж 4 м2 на 1 особу з розрахунку на максимальну кількість осіб, що можуть залучатися у групи, та додатково 10 м2 на групу).

    Відповідність приміщень санітарним нормам і вимогам правил пожежної безпеки та вимогам стосовно доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп підтверджується сертифікатами відповідності послуг проживання та послуг харчування, експертним висновком протипожежної безпеки, висновком санітарно-епідемічної експертизи, актом санітарно-епідемічного обстеження об’єкту. В санаторії надання послуг проживання та послуг харчуання проходить  на належному рівні відповідно до вимог законодавства.

         ТОВ «Санаторій «Токарі» розташований у Сумській області, м. Лебедин, с.Токарі, вул. Санаторна 96.

        Послуги з психологічної реабілітації санаторієм «Токарі» надаються  тривалістю 18 днів у стаціонарних умовах.

        Бажаючі отримати курс психологічної реабілітації звертатись до районних управлінь соціальних виплат і компенсацій за адресами: 

вул. Декабристів, 25 – Центральний район

вул. Морехідна, 9 – Заводський район

вул. Миколаївська, 26 – Інгульський район

вул. Новобудівна, 1 – Корабельний район

 

До заяви додаються:

копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;

копія посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності для осіб, які мають статус постраждалого учасника Революції Гідності.

 

 

    

 

 

 

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація