Статті

Вшановували воїнів

13 лютого, напередодні річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану, у міській раді відбулася зустріч мера Олександра Сєнкевича з воїнами-інтернаціоналістами та родинами загиблих бійців. Воїнів, яких немає поруч з нами, вшанували хвилиною мовчання.

Розпочали її з приємного - міський голова вручив учасникам бойових дій на території інших держав 2 ордери на отримання житла. Ще одному воїну-інтернаціоналісту ордер передадуть найближчим часом, сьогодні він не зміг прийти особисто через стан здоров'я. Кошти на придбання квартир передбачили у міському бюджеті на 2020 рік, їх передали у вигляді субвенції обласному бюджету. 

Також Олександр Сєнкевич відзначив воїнів-інтернаціоналістів Почесними грамотами міського голови та передав їм державні нагороди.

- Ми продовжуємо реалізацію програм соціального захисту. Наразі є можливість вручити ордери трьом воїнам-афганцям, які перебувають у черзі на житло. Я особисто не розділяю для себе бійців - учасників бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції, тих, хто брав участь в міжнародних конфліктах, ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Всі заслуговують на особливу увагу. Батьки та вдови загиблих в Афганістані отримують часткові компенсації на оплату житлово-комунальних послуг та грошові виплати, а також інші разові виплати. Але головне, людське спілкування та підтримка. Хочу запевнити, що міська влада робить і далі робитиме все від неї залежне, щоб якось полегшити життя батькам, вдовам загиблих, людям з інвалідністю та ветеранам афганської війни, - сказав Олександр Сєнкевич.

За традицією, друга частина зустрічі відбулась у форматі «круглого столу». Директор департаменту праці та соціального захисту Сергій Василенко надав коротку інформативну довідку щодо соціального захисту, який надається воїнам-інтернаціоналістам та родинам загиблих бійців.

- У Миколаєві проживає 1738 воїнів-інтернаціоналістів, серед них - 1159 афганців. З міського та обласного бюджетів у 2019 році виплачено 1451,7 тис. грн. на соціальний захист афганців. Щороку ця сума збільшується, - зазначив Сергій Василенко.

Під час спілкування присутні піднімали чимало проблем побутового характеру, пов'язаних з транспортом, благоустроєм міста тощо. Всі озвучені зауваження були зафіксовані представниками профільних управлінь для їх подальшого вирішення.

 

 

   

 

 

 

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація