Статті

Засідання міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості

 Відбулося перше у 2020 році засідання міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

         17 січня 2020 року під головуванням директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, заступника голови комісії Василенка Сергія Михайловича, відбулося засідання міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

       На початку засідання директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Василенко С.М. доповів про стан заборгованості із заробітної плати по м. Миколаєву, яка за даними моніторингу станом на 01.01.2020 на 11 економічно-активних підприємствах міста Миколаєва склала 18 млн. 297,8 тис. грн. В порівнянні  з даними на 01.01.2019 спостерігається значне зменшення на 53 млн. 423,8 тис. грн. або на 74,5 %  від загальної суми заборгованості.

       За станом на 01.01.2020 найбільші суми боргу спостерігались на 3 підприємствах державної форми власності у загальній сумі 6 млн. 16,4 тис. грн., зокрема на Державному Південному виробничо-технічному підприємстві, ДП «Український радіотехнічний інститут» та Дослідному інституті імпульсних процесів і технологій.        

       На 6 підприємствах приватної та колективної формах власності загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати станом на 01.01.2020 склала  10 млн. 942,0 тис. грн., зокрема на ТОВ «Мостобудівельний загін №73», ДП «Миколаївський облавтодор» та 2 його міських філіях (філія «Варварівська ДЕД», філія «Миколаївська ДЕД») з загальною сумою боргу 3 524,5 тис. грн., ТОВ «Асаба Дизайн Центр», ТОВ «Нікморсервіс Ніколаєв».

       На 2-х підприємствах комунальної форми власності загальна сума із виплати заробітної плати станом на 01.01.2020 складала 1339,4 тис.грн., а саме: на ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» та на ЖКП ММР «Південь».

       Зокрема, позитивними змінами у 2019 році стали виплати на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» у липні 2019 року, завдяки втручання Президента України Володимира Зеленського, коли було погашено всю довготривалу заборгованість на цьому підприємстві (з листопада 2014 року).

Далі доповідач нагадав про заходи, які застосовувалися органами місцевого самоврядування протягом 2019 року з метою погашення існуючої заборгованості на підприємствах міста та наголосив, що робота, спрямована на погашення заборгованості із виплати заробітної плати у місті, триває постійно.

       Співдоповідач по першому питанню, начальник відділу з питань трудових відносин управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Слюсаренко І.Є. доповнила інформацією щодо стану справ із виплати боргів із заробітної плати на 7-ми підприємствах - неактивних банкрутах у загальній сумі 2 млн. 91,3 тис. грн.      

До кола неактивних банкрутів входять наступні підприємства міста: ТОВ «Будівельна-торгівельна компанія», ТОВ «Імперія Агро», ДП ЖЕД «Будівеьник», Кредитна спілка «Надія», ТОВ «Порт-сервіс», ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», Виробничо-комерційне підприємство «Кредо» ТОВ.

Крім того, існують борги на 3-х підприємствах призупинивших  діяльність у сумі   1093,0 тис. грн., зокрема на: ТОВ «Пела дизай», ТОВ «Соляні», ТОВ «Океан – судноремонт», де порівняно зі станом справ на 01.01.2019 спостерігається суттєве зменшення  загальної суми боргу на 17 млн. 18,7 тис. грн.

Також на засіданні розглядалося питання щодо ситуації з виплати заробітної плати на ЖКП «Південь» та перспективи погашення існуючого боргу (доповідав заступник начальника управління житлового господарства - начальник відділу з провадження нових форм управління житловим господарством департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Цацук О.І., співдоповідач: начальник відділу по роботі з комунальними підприємствами, установами та організаціями управління коммунального майна Миколаївської міської ради Конєв П.А.).

Про стан справ з погашення заборгованості до Пенсійного фонду України підприємствами, установами та організаціями міста Миколаєва за підсумками роботи за 2019 рік ознайомила Федорова А.В. – начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

Крім того, на засіданні розглядалося питання про стан погашення заборгованості зі сплати Єдиного соціального внеску підприємствами, установами та організаціями міста Миколаєва за підсумками роботи за 2019 рік (Доповідач - Купчишина О.А. – начальник Миколаївського управління  Головного управління ДПС у Миколаївській області).   

       На засіданні комісії від 17.01.2020 підведені підсумки роботи міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат за 2019 рік, а також надані відповідні доручення департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради та управлінню комунального майна Миколаївської міської ради.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація