Статті

Професійна адаптація учасників АТО/ООС

З метою соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, членів сімей загиблих, та підвищення ефективності роботи міської влади в даному напрямку у місті Миколаєві затверджена та діє Міська Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Одним із напрямків роботи є професійна адаптація.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 «Про затвердження Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності», кожний учасник антитерористичної операції та постраждалий учасник Революції Гідності має право на отримання послуг з професійної адаптації.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко вчора на зустрічі з учасниками АТО/ООС зазначив, що у 2019 році на проходження професійної адаптації було заплановано 199,4 тис. грн., які було використано у повному обсязі. Серед тих, хто отримав додаткову спеціальність - 54 особи, що навчалися у Миколаївській зразковій автомобільній школі Товариства Сприяння Обороні України. Керівник департаменту нагадав, що учасники АТО/ООС мають змогу отримати спеціальності для подальшого працевлаштування за кошти Державного бюджету, а також у рамках Програм, що діють в Україні за сприяння НАТО.

На зустрічі, яка передувала врученню сертифікатів, до присутніх звернулися директор автошколи Андрій Анкоссі та голова Товариства Юрій Шутяк. 

  

 

     

   

 

 


  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація