Статті

Зустрічі з чорнобильцями

З третього грудня 2019 року у департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради розпочались зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. 

На першій з них були присутні директор департаменту С.Василенко, голова Миколаївської обласної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Р.Сімонян, заступник головного лікаря з лікувальної роботи комунального закладу Миколаївської міської ради «ЦПМСД» № 6 Л.Челенгірова.

У своєму виступі С.Василенко зупинився на виконанні програм міського, обласного та державного бюджетів. До основних завдань щодо вирішення повсякденних потреб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи перш за все відноситься забезпечення цільового своєчасного та повного використання коштів, що надходять з державного бюджету України на виконання програм соціального захисту постраждалого населення, у межах кошторисних призначень.

Начальника управління соціальних виплат і компенсацій Заводського району І.Мунтян сказала, що на обліку у районному управлінні знаходиться 628 осіб. На 2019 рік по Заводському району виділено коштів на 21 путівку для лікування громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЄС,  І категорії,  що складає 70,0 %  від потреби, а також здійснюються послуги по зубопротезуванню, проводиться нарахування компенсації на продукти харчування та виплата допомоги на оздоровлення (станом на 01.12.2019 року виплату проведено 330 гром. на загальну суму 29415,00 грн.).

Станом на 01.12.2019р. забезпечено безоплатними ліками - 194 чол. на загальну суму  -  136911,82 грн., зубопротезування 36 чол. на загальну суму 57138,74 грн. Обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та мешкають на території Заводського району, проводиться через аптеку «Фармація» № 170, за адресою: вул. Озерна, 13-В.

За рахунок Місцевого та Обласного бюджетів до Дня чорнобильської катастрофи управлінням готовиться виплата матеріальної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, присутнім доведені цифри нарахувань.

Про заходи щодо покращення якості надання медичної допомоги постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, про порядок видачі безоплатних рецептів, проходження диспансеризації доповіла заступник головного лікаря «ЦПМСД» № 6 Челенгірова Л.А. Розповіла про медичну реформу, надала роз’яснення щодо обслуговування в медичних закладах, де і як проходити обстеження, прийом в сімейних амбулаторіях, можливість безоплатної комп’ютерної томограми тощо.

Серед проблемних питань, які піднімались на зустрічі, зупинилися на необхідності досягти транспортної доступності до медичного закладу № 4     за маршрутом «Ліски», «Намив».

Голова Миколаївської обласної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Р.Сімонян розповів про підсумки Всеукраїнського семінару з питань чорнобильців, який був проведений 28 жовтня 2019 року у м.Моршин. Зупинився на необхідності вирішення проблемних питань, а саме нарахування пенсій, оздоровлення, отримання житла.

Подібні заходи проводяться  на цьому тижні у всіх районах міста.  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація