Статті

Миколаївський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни розпочав сеанси арт-терапії

   В рамках співпраці на основі підписаного меморандуму між КНП "Миколаївським обласним клінічним госпіталем ветеранів війни" Миколаївської обласної ради, КУ "Миколаївським міським центром підтримки ВПО та ветеранів АТО" (який входить до Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради) та ГО "Асоціація учасників та інвалідів АТО" відбувся сеанс арт-терапії.

Так, до шпиталю завітали директор КУ "Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО" Віктор Мойсеєв, завідуюча відділенням психологічної реабілітації та підтримки КУ "Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО" Ольшевська Олеся й практичний психолог психологічної служби КНП "Миколаївського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни" Курносенко Марія.

Наші захисники радо зустріли такий вид соціальної та психологічної реабілітації, багато спілкувалися і неодмінно чекатимуть на наступний сеанс. Зазначимо, що представники центру підтримки ВПО та ветеранів АТО надають комплекс юридичних та психологічних послуг вказаним категоріям та членам їх родин, крім того, адміністративні послуги, допомогу з лікуванням та реабілітацією.

На практиці доведено, що арт-терапія допомагає швидшому одужанню пацієнтів шпиталю. Крім цього, пацієнти можуть спробувати себе в мистецтві, відволіктися та отримати психологічне розвантаження. Окрім розкриття творчого потенціалу, це також можна вважати частиною комплексної психологічної реабілітації та ефективною післявоєнною адаптацією військових до цивільного суспільства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація