Статті

«Актуальні питання колективно-договірної роботи»

   

18 жовтня 2019 року в Миколаївській обласній раді профспілок під головуванням заступника голови обласної ради профспілок Любов Онищенко відбувся семінар-навчання для профспілкового активу на тему  «Актуальні питання колективно-договірної роботи».

     У заході  приймала участь головний спеціаліст відділу з питань регулювання трудових відносин управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Інна Решетнікова.

     Метою заходу було надання роз’яснень щодо  змін внесених постановами Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 768 та від 11.09.2019 № 838 до постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 № 115 щодо Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів. 

     Фахівець управління праці, від реєструючого органу,  розглянула вимоги зазначеного Порядку та висвітлила практичні аспекти його застосування.

 Особлива увага була приділена оприлюдненню інформації про укладення угод (договорів), внесення до них змін і доповнень.

 Реєструючий  орган оприлюднює на власному офіційному веб-сайті та щомісяця оновлює реєстр галузевих (міжгалузевих), територіальних угод, колективних договорів, змін і доповнень до них, їх текст, рекомендації щодо приведення угоди (договору) у відповідності з вимогами законодавства (у разі їх наявності).

 Наприкінці заходу Інна Решетнікова відповіли на запитання та надали методичну допомогу.

    На семінарі-навчанні були присутні 42 представника профспілкового активу підприємств, установ та організацій  міста.  

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація