4 3 21 2 1 8 11 17 33

4

3

21

2

1

8

11

17

33

Шановні мешканці міста Миколаєва!

Усім бажаючим евакуюватися з міста через кордон, надаємо форму анкетування, яку необхідно заповнити за посиланням:

Засідання координаційної ради

Засідання міської координаційної ради з реалізації міської програми «Соціальний захист» на 2017-2019 роки і міської програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей відбулось у департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. 

Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення, начальник управління фінансів Чорна І.І. доповіла про зміни та доповнення, які плануються внести на розгляд депутатів. Міська програма по соціальному захисту громадян є многогранною та удосконалюється з часом. Присутні живо і активно обговорили пропозиції щодо адресної допомоги особам з інвалідністю по зору, подальшого розвитку допомоги у пересуванні по місту та інші. 

Інноваційні підходи до вирішення проблем необхідно застосовувати і при організації заходів по оздоровленню дітей з інвалідністю, хворих на церебральний параліч, з курсом реабілітації з супроводом. У цьому році вперше були виділені лімітні асигнування за цим напрямком, робота разом з громадськими організаціями була проведена велика. Про це розповіла заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Харитонова О.О. Оздоровлення у Міжнародному дитячому реабілітаційному центрі «Скіфос» (м.Скадовськ) пройшло 10 дітей, 46 дітей з таким захворюванням виїжджали до «Міжнародної клініки відновного лікування» (м.Трускавець). Члени координаційної ради та запрошені до участі у її роботі – представники громадським організацій впевнені, що у наступному році цю роботу необхідно продовжити.

На засіданні координаційної ради йшла мова і про діяльність міського центру реінтеграції бездомних громадян та відділення обліку бездомних громадян в осінньо-зимовий період. Директор центру реінтеграції бездомних громадян Вострикова О.І. зазначила, що у зимовий період найбільш актуальним є питання організації пункту ночівлі для такої категорії громадян і в цьому році його відкрили 15 листопада.

Важливим напрямком роботи департаменту є організація заходів по сприянню учасникам АТО, які знаходяться на обліку в центрах зайнятості, у підвищенні їх кваліфікаційного рівня, професійної підготовки, перепідготовки та діяльності комунальної установи Миколаївської міської ради «Міський центр підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО». Детально про це доповіли заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення, начальник управління праці Кірлан Н.В. та директор міського центру підтримки внутрішньопереміщених осіб та ветеранів АТО Мойсеєв В.М.

Обговорені пропозиції увійшли до протоколу засідання координаційної ради з подальшою їх реалізацією.

Шановні друзі!

 

Сіючи добро, ми зберемо гарний врожай щастя, любові й добробуту.

Треба щодня, щогодини, щохвилини творити людям добро. І вони його не забудуть. Поспішайте творити добро, бо життя таке коротке і пролетить як мить!

З повагою до Вас
директор департаменту
Василенко Сергій Михайлович

                                                                                                                                                                    12.04.24 8

Інформація громадським організаціям

Публічна інформація

Надання житлових субсидій

Управління праці, надання соціальних послуг та сімейної політики інформує

Надання державних допомог. Інформація для громадян, вимушених покинути свої оселі

Соціальний захист осіб з інвалідністю

Соціальне обслуговування мешканців Миколаєва

Літній відпочинок учасників АТО/ООС

Реабілітація дітей з інвалідністю

Телефонні гарячі лінії

Транспортні соціальні послуги

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація