Статті

Колективний договір - рекомендації до його змісту при повідомній реєстрації

5 жовтня у приміщенні управління праці департаменту праці та соціального захисту населення ММР під головуванням начальника відділу трудових відносин Коломієць В.М. відбувся «круглий стіл» на тему «Колективний договір - рекомендації до його змісту при повідомній реєстрації».

У заході приймали участь фахівці управління праці та Миколаївської обласної ради профспілок: Лисохмара А.М.- завідувач відділу з соціально-економічних питань та Баришевська М.А. - головний спеціаліст відділу з соціально-економічних питань.
Метою заходу було обговорення стану укладання колективних договорів та відповідність його положень до діючого законодавства.

Головний спеціаліст відділу трудових відносин Решетнікова І.Ю. доповіла, що по м. Миколаєву за станом на 01.10.2018 зареєстровано всього 2102 колективних договорів між працівниками та роботодавцями, з яких 11 колективних договорів, вперше укладених підприємствами, установами та організаціями з початку 2018 року.

З початку 2018 року зареєстровано 242 колективних договорів, в т.ч. зміни та доповнення до довгострокових, між працівниками та роботодавцями, якими охоплено понад 46 тис. працюючих на підприємствах, в установах, організаціях міста.
Всього за станом на 01.10.2018 під час повідомної реєстрації колективних договорів надано 458 рекомендацій.

В процесі обговорення були розглянуті основні рекомендації які надаються при реєстрації колективних договорів реєструючим органом щодо змісту колективного договору та умови їх врахування при укладанні колективних договорі (внесенні змін та доповнень).

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація