Статті

«Золотий вік» - це не старість, а досвіт і активність

Люди похилого віку потребують уваги та турботи. Деякі з них після виходу на пенсію залишилися без улюбленої роботи, з хворобами, на самоті. 

Тема «Життя людей в «золотому віці» стала пріоритетною у зустрічі з представниками первинних ветеранських організацій Заводського району. Спілкування пройшло у відділенні денного перебування Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. На заході були присутні Карцев В’ячеслав Миколайович - депутат міської ради, Потьомкіна Алла Євгенівна - помічник народного депутата України Козиря Бориса Юрійовича, Когутенко Наталя Миколаївна - заступник голови адміністрації Заводського району, Василенко Сергій Михайлович - директор департаменту праці та соціального захисту населення, Бондаренко Сергій Миколайович - директор міського територіального центру, Лапков Борис Якович - голова громадської організації «Об’єднання ветеранів Заводського району м. Миколаєва», представники первинних організацій району та активісти ветеранського руху. 

Представники влади з ветеранами жваво обговорювали питання повернення пенсіонерів до соціуму. Один із виходів – це стати слухачем «Університету третього віку» та приймати активну участь у проведенні заходів, у спілкуванні за чашечкою чаю, у відвідуванні заклади культури міста тощо.

Приємним доповненням для всіх присутніх став невеличкий концерт. Силами ветеранів та слухачів відділення денного перебування Заводського району підготовленні цікаві номери. Атмосфера заходу заохотила багатьох гостей приєднатися до участі у концертній програмі. Всіх артистів зустрічали гучними оплесками. Зустріч, під час якої шукали відповіді на актуальні питання боротьби людей старшого віку з самотністю, закінчилась відпочинком у альтанці за чашечкою чаю, яким пригостили гостей депутат Карцев В.М. і працівники територіального центру.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація