Статті

Створення безпечної зони для уразливих людей старшого віку

Літо для відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Миколаєві було насиченим і цікавим. В липні було проведено дводенний тренінг для соціальних працівників та волонтерів , в якому провідні фахівці продовжили висвітлювати важливі питання створення безпечної зони в дома та психологічного комфорту для людей літнього віку та родини, можливості налагодження стосунків через діалог поколінь. Під час проведення тренінгів використовувались ігрові інтерактивні форми, моделювання складних ситуацій за методом кейс-стаді та пошук ефективного вирішення проблеми. всі заходи виконуються в рамках програми «Місце зустрічі – Діалог» за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє». 

Крім того, начальником відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання безоплатної правової допомоги Другого миколаївського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги Вадимом Жепало та старшим інспектором з особливих доручень управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Олександром Козловцем проведено зустріч із волонтерами відділення «Турбота про літніх в Україні». Вадим Жепало повідомив учасників зустрічі про можливість отримання ними кваліфікованої правової допомоги на безоплатній основі, відповів на низку питань, які турбують людей похилого віку, надав ряд правових консультацій (від порядку встановлення газового лічильника до оформлення договору укладання договору по життєвого утримання). Співробітник поліції розповів учасникам зустрічі про правила поведінки, яких необхідно дотримуватись для того, щоб не стати жертвами злочинів, із наведенням характерних прикладів шахрайських дій, пограбувань чи крадіжок.

Окрему увагу приділено питанню запобігання домашнього насильства відносно осіб похилого віку. Громадяни поінформовані про проект «Я МАЮ ПРАВО», їм роз’яснені норми Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та надані буклети та інформаційні листівки з відповідної правової тематики.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація