Статті

Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. Ключовим завданням цього дня є підвищення рівня поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привернення уваги до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину.

Нажаль, для України ця проблема є досить актуальною. Складна економічна ситуація в Україні, високій рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян - основні умови, що сприяють цьому явищу. 

Багато людей чули про проблему торгівлі людьми – з повідомлень у пресі, соціальної реклами на телебаченні, білбордів…. Але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше може припустити, що це станеться саме з ним.

Національна «гаряча лінія» надає консультації з питань попередження торгівлі людьми, безпечного працевлаштування за кордоном, перевірку фірм-посередників тощо.

Дізнайтеся про наявну допомогу за телефоном – 0-800-505-501 або 527 – «гаряча лінія» з питань міграції та протидії торгівлі людьми.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація