Статті

До уваги учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності !

На виконання п.п.8,10 постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017р. № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності» прийнято рішення про включення  ТОВ «Санаторію «Токарі» до переліку суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та  постраждалих учасників Революції Гідності (наказ директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради від 19.07.2018р. № 71) .

ТОВ «Санаторій «Токарі» розташований у Сумській області, м. Лебедин, с.Токарі, вул. Санаторна 96.

Санаторій розташований у сосновому лісі із парковою зоною понад11 газемель. М’який та рівний клімат, наявність річки Псел сприяють ефективному відновленню життєвих сил та релаксації.

 

Умови надання послуг

Послуги з психологічної реабілітації санаторієм «Токарі» надаються орієнтовно  по27 листопада 2018року (включно). Тривалість курсу не перевищує 18 днів у стаціонарних умовах.

Послуги з психологічної реабілітації передбачають: психологічна просвіта та консультування; психологічна діагностика; підбір методів психологічної реабілітації; психологічна допомога (терапія); психологічна корекція та проектування майбутнього; профілактика та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

Форму, вид та обсяг психологічної реабілітації обирає отримувач послуг.

До заяви додаються:

1.Копія посвідчення учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни;

2.Копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім  перебуванням в районах антитерористичної  операції  у період її проведення;  

3.Копія посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності (для осіб, які мають статус постраждалого учасника Революції Гідності).

    Згідно з Порядком виплати грошової компенсації вартості проїзду учасникам АТО до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад, затвердженим постановою КМУ від 23.08.16 № 528, відшкодування витрат на оплату проїзду учасників АТО до реабілітаційних установ та назад проводиться за кошти державного бюджету.

     Грошова компенсація вартості проїзду учасників АТО до реабілітаційних установ та назад надається у разі користування залізничним; автомобільним загального користування (крім таксі). Витрати на проїзд транспортом міського та приміського сполучення відшкодуванню не підлягають.

    Для відшкодування вартості проїзду учасники АТО подають до органів соціального захисту за місцем фактичного проживання (перебування) або за місцем реєстрації, зокрема:

-        заповнений реабілітаційною установою відривний корінець направлення на психологічну реабілітацію із зазначенням строків перебування в реабілітаційній установі;

-        оригінали проїзних документів, що підтверджують витрати на оплату проїзду (на проїзному документі повинні бути зазначені дата проїзду та його вартість).

Бажаючі отримати курс психологічної реабілітації звертатись до районних управлінь соціальних виплат і компенсацій за адресами: 

 вул. Декабристів, 25 – Центральний район, телефон для довідок: 47-59-29

вул. Морехідна, 9 – Заводський район, телефон для довідок: 34-61-59

вул. Миколаївська, 26 – Інгульський район, телефон для довідок: 58-61-23

вул. Новобудівна, 1 – Корабельний район, телефон для довідок: 60-08-78

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація