Статті

Свято, наповнене радістю

Напередодні Дня родини у святковій залі Миколаївського обласного краєзнавчого музею зібрались представники обласної та міської влади та головні герої цього дня – багатодітні батьки. 

Під час заходу голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко вручив посвідчення та нагрудні знаки до почесного звання України «Мати-героїня» 16 жінкам, які народили та виховали 5 та більше дітей. У своєму виступі він зазначив: «Рідні люди – це подарунок долі, який потрібно цінувати. А родина –надійний притулок у великому, не завжди дружньому світі. На жаль, в даний час в сім’ях виникає багато проблем різного характеру: стосунки між дорослими членами сім’ї, планування сімейного бюджету, питання виховання і догляду за дітьми, безробіття тощо. Деякі сім’ї вирішують проблеми самостійно, інші звертаються за допомогою до відповідних органів влади. Головне завдання держави – збереження цілісності сім’ї, контроль за виконанням батьками батьківських обов’язків відносно своїх дітей, забезпечення необхідних умов для проживання та виховання дітей, оскільки значення сім’ї неоціненне». 

Серед тих, кого цього дня запросили з дітьми на свято, були 4 родини, які мешкають у місті. Віру Семенівну Барей, Людмилу Миколаївну Мерцалову,

Надію Миколаївну Хавело, Марину Олександрівну Неофітну привітали не лише представники влади, а й поздоровили рідні та близькі люди. А найгучнішими оплесками присутні привітали Марину Олександрівну, яка з чоловіком та 11 дітьми, серед яких і п’ятиденна донька, була присутня на заході. Саме про таких, як вона, сказав Олексій Савченко «наші золоті матусі!».
По закінченню заходу всім багатодітним сім’ям вручили подарунки від голови Миколаївської обласної державної адміністрації.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація