Статті

Доземний уклін ветеранам

73 роки відділяє нас від тих травневих днів, коли відгриміли останні залпи найстрашнішої і найкровопролитнішої війни в історії людства. В пам’яті народу назавжди залишились уроки честі і слави, героїзму та самопожертви переможців, які відстояли свободу і незалежність своєї Батьківщини та всього світу. 

Нажаль, ветеранів Великої Вітчизняної війни, що з боями пройшли фронтовими дорогами, з кожним роком стає все менш. Не так багато їх і у нашому місті. З особливим почуттям вдячності та поваги відносяться миколаївці до кожного з 241 фронтовику, що мешкають поряд з нами. Про більшість з них дбають їх діти та онуки. Є і ті, що знаходяться під опікою соціальних служб.

У 2018 році ветеранам, що мають статус учасників бойових дій, відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018р. № 170, виплачена разова грошова допомога, передбачена Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» в сумі 1265 грн. Згідно рішень обласної ради та міської ради кожному з них додатково виплачується щомісяця 2400,00 грн., а саме: 1200,0 грн. з міського бюджету та 1200,0 грн. з обласного бюджету, як додаток до пенсії, яку вони отримують після виходу на заслужений відпочинок. З 2 по 7 травня представники міської громади, серед яких міський голова, його заступники, депутати міської ради, працівники районних управлінь соціальних виплат і компенсацій департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), разом з громадськими організаціями Миколаївської міської ради ветеранів та Миколаївської організації війни, Збройних Сил та УБД вручили вітальні листівки, квіти, подарунки кожному ветерану, що має статус учасника бойових дій.

У Корабельному районі пройшла зустріч з 21 ветераном, в Заводському районі відвідали 75 ветеранів, в Центральному районі міста гостей приймали 68 ветеранів, в Інгульському району – 77 ветерана. Всі учасника бойових дій поділилися своїми спогадами з тими, хто завітав до них.

Пам'ять потрібна полеглим, увага потрібна живим! Давайте поважати і підтримувати людей, які в свій час вибороли мир, спокій, чисте небо над планетою!

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація