Статті

У мерії пройшла традиційна зустріч з воїнами-інтернаціоналістами

У вівторок, 13 лютого, в мерії відбулася зустріч керівництва міста з воїнами-інтернаціоналістами та членами сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання інтернаціонального обов'язку.

У заході взяли участь перший заступник міського голови Володимир Криленко, заступники міського голови Юрій Андрієнко та Юрій Степанець, в.о. директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Сергій Бондаренко, керівник Миколаївської міської організації ветеранів Афганістану Сергій Паливода, голова Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу Юрій Соловей, а також керівники міських служб.

Володимир Криленко висловив повагу воїнам-інтернаціоналістам і зазначив, що війна в Афганістані торкнулася багатьох українських сімей, адже з 620 тис. військовослужбовців, що брали участь в Афганській кампанії, 150 тис. - воїни з України. Перший віце-мер запропонував розпочати зустріч хвилиною мовчання за загиблими.

Сергій Бондаренко підкреслив, що для міської влади одним із пріоритетів є питання соціального захисту ветеранів війни, членів сімей загиблих військовослужбовців.

- У 2017 році на виконання міських, обласних та державних програм з соціального захисту було направлено 1 млрд. 100 млн.грн. На 2018 рік ця цифра збільшилася, досягши 1 млрд. 318 млн.грн. На виконання заходів з адресної грошової допомоги воїнам-інтернаціоналістам передбачено 1 млн. 110 тис.грн. - сказав Сергій Бондаренко.

За його словами, в 2017 році з міського бюджету виділили 1 млн. 200 тис.грн., за рахунок яких придбали 2 квартири для воїнів-інтернаціоналістів. А в бюджеті Миколаєва на 2018 рік на ці цілі передбачено вже 1 млн. 600 тис.грн.

Після цього перший заступник міського голови вручив державні нагороди - відзнаку Президента України-пам'ятну медаль «25 років виведення військ з Афганістану», а також Почесні грамоти міського голови. Крім того, Володимир Криленко передав воїнам-афганцям документи на квартири, придбані за рахунок коштів міського бюджету.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація