Статті

Уроки патріотизму в міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів

Гартування маленького патріота і свідомого громадянина є невід’ємною частиною реабілітаційного процесу, який постійно здійснюється в міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Цвєтік-сєміцвєтік».

На реабілітаційних заняттях, які проводяться в Центрі, вчителі-реабілітологи та спеціалісти прилучають дітей до народознавства, використовують зразки усної народної творчості, яким притаманні теплота, оптимізм, утвердження добра. Навчати малят шанувати батька-матір та інших членів родини допомагає тісна співпраця з батьками. Родинні свята, години спілкування, батьківські збори завжди проходять в теплій, щирій атмосфері та обов’язково за участю адміністрації нашого Центру. 

В своїй роботі педагоги використовують фольклорний матеріал, твори живопису, художнє слово, різноманітну наочність. Дбають, щоб імена видатних українців – Шевченка, Лесі Українки, Франка – були знайомі і близькі дітям. У доступній формі розповідають про сучасні здобутки нашої країни,ознайомлюють дітей із державними символами, виховують шанобливе ставлення до них, гордість за Україну.

Виховуючи юних патріотів, вчителі-реабілітологи враховують особливості розвитку кожної дитини, її потенціал.
Після кожного заходу діти беруть у руки олівці та фарби і відтворюють свої враження у власних роботах.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація