Статті

Літературний вернісаж

Город над Ингулом и над Бугом,
Отраженный с трех сторон водой, 
Ты мне оставался верным другом 
Под холодной северной звездой! 
Словно в детстве, твой прибой встречаю 
И кричу сквозь орудийный гром: 
«Здравствуй, здравствуй, город Николаев!
Ты нас ждал, и мы к тебе идем!»

Поетові Марку Лисянському в ці дні виповнилося б 105 років. Народився Марк Лисянський в Одесі, але дитинство та юність провів у Миколаєві. І згодом, коли жив у Москві, часто навідувався до рідного міста. Про Миколаїв Марк Лисянський написав багато віршів і пісень, є навіть такі рядки: "... я и в городе Париже Николаев вспоминал". Оскільки трудову діяльність Марк Самійлович починав на Чорноморському судноремонтному заводі, у нього багато віршів і пісень про корабелів: "Корабели, корабели, знову я в сім'ї своїй". 

Марк Лисянський – поет, нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора, Дружби народів, Вітчизняної війни 2-го ступеня, Червоної Зірки, медалями. Почесний громадянин Миколаєва. Він пішов з життя 30 серпня 1993 року.

Спільно з бібліотекою-філіалом № 3 ЦБС для дорослих для слухачів «Літературно-музичного» факультету «Університету третього віку» при відділенні денного перебування Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради проведений літературний вернісаж «Чуткие струны Марка Лисянского». Завідувач філіалом-бібліотекою № 3, волонтер-викладач «Університету третього віку» Пасиченко Т.М. розповіла біографічні дані поета та читала його вірші. Крім того, слухачі прослухали пісні на вірші Лисянського. Підопічні відділення підхоплювали знайомі строки відомих пісень, що свідчить про популярність поета та народну любов.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація