Статті

Зустріч з патрульними поліцейськими

В рамках Всеукраїнського проекту «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи національної поліції» з метою проведення публічної інформаційної кампанії у відділенні соціально-побутової адаптації Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миколаївського департаменту праці та соціального захисту населення спільно з працівниками бібліотеки-філії № 18 було проведено зустріч з представниками патрульної поліції Корабельного району : рядовими П.Озоровим, А.Воронковим, Г.Перехрест.            

Представники патрульної поліції коротко проінформували присутніх громадян про свої нові функціональні обов’язки та основоположні принципи поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду. Так як реформа Національної поліції стосується кожного, бо покликана сприяти підвищенню безпеки громадян та їх впевненості в представниках правоохоронних органах, то ж самі громадяни повинні знати, які функції входять в роботу патрульних поліцейських та сприяти покращенню життя в районі, розумінні ролі нової поліції у щоденному житті  миколаївців. Важливо закріпити механізм співпраці поліції та громадськості. Такий підхід сприяє реформуванню поліції і відновленню її репутації в громаді.

Присутні  ставили запитання різного характеру, розповідали про наболілі проблеми  мікрорайонів: це і обмеження проїзду транспорту в період з 8 ранку до 17 години через ринок, який розташований біля залізниці; і порушення громадського  порядку в багатоквартирних будинках; і боротьби з продажем наркотичних речовин; самогоноварінням;  де отримати консультацію з окремих питань; на який номер телефонувати; протягом якого часу приїздить патрульна поліція на виклик та багато інших питань.
Зустріч пройшла плідно, слухачі отримали нову інформацію, яка дійсно зможе вирішити актуальні, різного роду проблеми. По закінченню зустрічі присутнім представники патрульної поліції роздали буклети з корисною інформацією та запропонували співпрацювати, щоб покращити наше спільне проживання і разом змінити місто та країну на краще.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація