Статті

Проведено семінар на тему: «Законодавство України з питань зайнятості, охорони та умов праці» з керівниками підприємств, фізичними особами - підприємцями м. Миколаєва.

24 березня  2016 року в приміщені управління праці  департаменту праці та соціального захисту населення ММР, проведено семінар на тему:      «Законодавство України з питань зайнятості, охорони та умов праці» з керівниками підприємств, фізичними особами – підприємцями м. Миколаєва.

          На семінар були запрошені: заступник начальника відділення виконавчої  дирекції Фонду ССНВ України у м. Миколаєві  Куфедчук О. М., страховий експерт відділення ВД ФССНВ  міста Миколаєва Черкасов І.А., начальник відділу зайнятості, охорони та умов праці Слюсаренко І.Є., заступник начальника відділу зайнятості, охорони  та умов праці Соловей Л.Є., головний спеціаліст відділу трудових  відносин  Решетнікова І.Ю.

         Зі вступним словом виступила  Ніколаєва Олена Вікторівна – заступник директора департаменту – начальник управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

 

         До розгляду були представлені питання: Постанова КМУ від 03.02.2016  № 55 «Про внесення змін до Постанови КМУ «Про затвердження порядку накладення штрафів за порушення законодавства про зайнятість населення» від 17.07.2013 № 509, стан  виробничого травматизму та проведення атестації  робочих місць зі шкідливими умовами праці  на підприємствах м. Миколаєва станом на 01.03.2016 року, своєчасне і якісне проведення розслідування нещасних випадків - головний обов’язок роботодавців та відповідність умов колективного договору до вимог чинного законодавства, генеральних та галузевих угод.

Учасники семінару обговорили порядок накладення штрафів за порушення законодавства про зайнятість населення, ситуацію виникнення нещасних випадків у січні – лютому 2016р. та їх профілактику в подальшому.     

 Станом на 01.03.2016 року в місті під час виконання трудових обов’язків внаслідок допущених порушень вимог безпеки праці трапилося 6 нещасних випадків, випадків зі смертельним наслідком та групових в поточному році не відбулося.

         Підвела підсумки семінару начальник відділу зайнятості, охорони та умов праці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Слюсаренко І.Є.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація