Статті

Новини

Екскурсія до обсерваторії

18 квітня – Міжнародний день пам’ятників та видатних місць. Цей день запам’ятається підопічним відділення денного перебування Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, як день відвідування Миколаївської астрономічної обсерваторії.

Миколаївська астрономічна обсерваторія - одна з найстаріших обсерваторій Європи, яка продовжує виконувати свої функції. Була заснована у 1821 році командиром Чорноморського флоту та губернатором Миколаєва, адміралом Олексієм Грейгом. Розпочала свою роботу у 1827 році і виконувала функції Морської обсерваторії, яка забезпечувала кораблі флоту картами, точними навігаційними приборами і проводила наукові дослідження.

Детальніше...

Готуємось до турніру «КУБОК НЕСКОРЕНИХ»

19 травня 2018 року у Києві, на стадіоні «Атлет» відбудеться Всеукраїнський турнір з футболу До участі у змаганнях запрошуються ветерани та діючі військовослужбовці сектору безпеки та оборони України, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, каліцтва, контузії або інші захворювання під час, або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій в АТО або в ході миротворчих операцій за участю України.

Ціллю заходу є фізична та психологічна реабілітація ветеранів війни та діючих військовослужбовців зазначених категорій, зміцнення дружніх стосунків та обміну досвідом роботи між спортивними організаціями осіб з інвалідністю, залучення найбільшої кількості ветеранів війни та діючих військовослужбовців з усієї України, які брали чи беруть участь в АТО на сході України, до занять футболом.

Детальніше...

Зустріч з уповноваженим Верховної ради України з прав людини

У відділенні денного перебування Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради проведена зустріч з уповноваженим Верховної ради України з прав людини регіонального представництва у Миколаївський області Світланою Валеріївною Перебийніс. Уповноважена Верховної Ради роз’яснила присутнім, які заходи потрібно вжити для відновлення порушених прав. Особливу увагу приділила Закону України «Про звернення громадян» та порушення прав щодо надання відповіді на публічні інформації. Підопічні відділення отримали консультації на особисті питанням та були направлені до відповідних державних установ, до яких належать порушені питання.

Необхідні кошти на оздоровлення

Питання, щодо збільшення обсягів фінансування на забезпечення ліками постраждалих громадян, санаторно-курортне оздоровлення громадян І категорії були обговорені на зустрічі представників організацій та установ з громадянами, потерпілими від наслідків аварії на ЧАЕС. Ця зустріч відбулась у приміщенні УСВіК Корабельного району з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи.

В обговорені прийняли участь Симонян Р.Х.- голова Миколаївської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна», Шарова Н.Г.- завідуюча амбулаторією № 2 центру КЗ ПМСД № 7, Богомолов О.В.- голова районної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Подібні зустрічі проводяться регулярно. На цей раз в.о. начальника управління, начальник відділу персоніфікованого обліку та фінансування пільг управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району Петрак І.О. доповіла, що громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, пропонується оздоровлення у 2018 році. На даний час кошти виділені на 3 санаторно-курортні путівки. Безперечно це вкрай недостатньо, то ж ставиться питання про виділення додаткових коштів на оздоровлення таких громадян.

Шлях до зірок

З нагоди відзначення Дня космонавтики, підопічні відділень денного перебування Заводського та Центрального районів міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, разом з городянами, відвідали відкриття тематичної виставки у комунальному закладі культури «Миколаївський обласний художній музей ім. В.В. Верещагіна «Підкорюючи всесвіт».

На виставці представлені експонати з фондів музею та колекції фалеристики, яка була подарована музею Заслуженим працівником культури України, колекціонером Лоскутніковим В.С., що висвітлюють події пов’язані з освоєнням людиною космосу. Експозиція доповнена творами живопису та графіки. На відкритті виставки директор музею С.М. Росляков розповів про історію фалеристики та цінність таких експонатів для збереження культурної спадщини країни.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація