Статті

Новини

Поліцейська допомога

      З працівниками відділень Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради проведено правове навчання силами працівників поліції. Старший інспектор з особливих доручень управління превенційної діяльності ГУНП Миколаївської області Козловець Олександр Вікторович та інструктор

 

Детальніше...

Варто знати! Стосовно призначення субсидії.

       1.??? Непрацюючій непрацездатній особі призначено субсидію з жовтня 2018 р. по квітень 2019 р. У січні заявник звертається щодо надання субсидії на понаднормову площу. Які дії управління у такому випадку: здійснювати перерахунок субсидії в межах терміну призначення на підставі заяви довільної форми, з урахуванням доходу, який брався при призначенні субсидії з жовтня 2018 р., і перераховану субсидію продовжувати надавати в безготівковій формі, чи заявник має подати нову заяву та декларацію і субсидія призначається в грошовій формі?

відповідь:  Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62, норми якої застосовуються з 1 лютого 2019 року, внесено зміни до пункту 17 Положення, якими встановлено, що перерахунок житлової субсидії може бути здійснений непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, за їх зверненням щодо призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла - з місяця звернення. Ураховуючи зазначене, такі громадяни починаючи з лютого 2019 року можуть звертатися із заявою на комісію щодо призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла. Нові заява і декларація не подаються. При перерахунку враховуються доходи, які були враховані при призначенні субсидії.

      2.???  Домогосподарству призначена субсидія на опалювальний період 2018-2019 року. У складі сім’ї відбулися зміни. Чи можна призначити їм субсидію у грошовій формі після січня 2019 року, чи необхідно здійснити перерахунок діючої субсидії?

відповідь: У разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства подаються нові заява та декларація. Оскільки при цьому відбуваються зміни у доходах, а також у складі соціальних нормативів, здійснюється призначення субсидії на новий період. Якщо призначення на новий термін здійснюється з місяця 2019 року, субсидія призначається у безготівковій грошовій формі.

Детальніше...

Великий українець

    В ці дні, коли вся Україна відзначає 205 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, літературний колектив «Творче слово» відділення денного перебування Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) запропонував слухачам «Університету третього віку» літературно-музичну композицію про «Великого Українця», носія українського духу та менталітету. Керівник колективу «Творче слово» Суслонова Інна Георгіївна розповіла про творчий шлях поета в різні періоди його складного життя. Т.Г.Шевченко - один з найвеличніших поетів, яких тільки знала всесвітня література. Поет став одним із символів України. Він геній, один із титанів українського народу. Роль Шевченка в історії людства в образній формі визначив його спадкоємець І.Франко:

Детальніше...

Обов’язки і відповідальність одержувачів житлової субсидії щодо оплати житлово-комунальних послуг.

    Порядок призначення і надання житлових субсидій у грошовій формі передбачає оплату громадянами вартості спожитих житлово-комунальних послуг в повному обсязі і містить норми, що запобігають накопиченню заборгованості з оплати послуг одержувачами житлової субсидії.

   Громадяни, яким житлова субсидія надається у безготівковій грошовій формі, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг житлової субсидії. Сума, яку одержувач субсидії має сплатити за житлово-комунальні послуги самостійно, буде зазначена в смс – повідомленні Ощадбанку як наявний залишок платежу за кожним видом послуг. На поточний рахунок одержувача субсидії після закінчення опалювального сезону (станом на 1 червня) будуть перераховані залишки коштів субсидії, про що одержувача субсидії буде поінформовано смс – повідомленням.

Детальніше...

Лікувальна сила музики !

    Адміністрація міського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Цвєтік-Сєміцвєтік" організували та провели разом із арт-волонтерами та постійними друзями Центру: Заслуженим артистом України Олександром Сичовим та солісткою "народної" вокальної студії Миколаївського міського Будинку вчителя, музичним керівником дошкільного навчального закладу № 115 Ларисою Мироновою – заняття із музичної реабілітації – авторський урок-концерт. «Сила музики ! Чарівні звуки скрипки і піаніно! Магія поетичного слова!», - ділились своїми враженнями батьки діточок.

Детальніше...

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація