Статті

Новини

Відбулося чергове заняття Громадського університету правових знань

    20 березня 2019 року в Миколаївській обласній раді профспілок, під головуванням заступника голови Онищенко Любові Миколаївни, відбулося чергове заняття Громадського університету правових знань на тему «Укладання та виконання колективних договорів. Можливості встановлення у колективних договорах преференцій для членів профспілки». У заході взяли участь: профспілковий актив, голови обласних галузевих організацій та первинних профспілкових організацій галузей культури, торгівлі, культури, освіти, збройних сил, АПК, шляхового господарства, державних установ та інші. Від органів місцевого самоврядування у зустрічі прийняла участь головний спеціаліст відділу з питань регулювання трудових відносин управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Решетнікова Інна Юріївна.

Детальніше...

Є плани на подальше

     У нараді з питань соціального захисту людей з інвалідністю взяли участь представники громадських організацій міста та області, що співпрацюють в цьому напрямку з департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. Одне з важливих питань, що турбує – організація літнього оздоровчого сезону. Жваво та зацікавлено були обговорені пропозиції щодо проведення також щорічної олімпіади Миколаївської області серед людей з вадами здоров’я, яка проводиться зазвичай наприкінці літа у комунальному закладі «Дельфін».

Детальніше...

Монетизація субсидій

       Навчання в “Університеті третього віку” допомагає людям старшого віку йти в ногу з часом, залишаючись корисним для себе та інших. 18.03.2019 року до слухачів “Університету третього віку” відділення денного перебування Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завітала завідувач сектору прийому заяв управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району департаменту праці та соціального захисту населення Козлова Алла Василівна з лекцією “Як працюватиме монетизація субсидій”. Алла Василівна розповіла, що субсидія - це допомога від держави для оплати комунальних послуг. Пенсіонери отримують допомогу від держави (субсидію)для оплати комунальних платежів за лютий 2019 рік у березні 2019 року разом з пенсією.

Детальніше...

Програма НАТО з перепідготовки військовослужбовців діє

       У Миколаєві відбулась церемонія відкриття курсів за напрямком «Менеджмент перевезень і логістика» в рамках програми НАТО в Україні з перепідготовки колишніх військовослужбовців та таких, які невдовзі залишать ряди військових. Програма соціальної адаптації військовослужбовців діє за підтримки НАТО з 2000 року. З 2015 року розширені критерії та включені до навчання професійні військовослужбовці, що вийшли з лав Збройних Сил протягом останніх 10-ти років, стали учасниками АТО/ООС та заплановані до звільнення протягом року від дати початку курсу. У заході взяли участь представники міської влади, командування ВМСУ та Миколаївського гарнізону.

Детальніше...

Правова допомога

   Щомісяця у відділенні денного перебування Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради проводяться правові навчання серед підопічних, з метою надання роз’яснень чинного законодавства. Заступник директора миколаївського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василенко О.І надала підопічним відділення роз’яснення з таких питань:

Детальніше...

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація