Статті

Новини

Неформальна освіта дорослих

    Вчора розмова у прямому ефірі радіо «Миколаїв 92 ФМ» стосувалася нового напрямку освіти. Мова йшла про неформальну освіту, створення громадської ради з цього питання, діяльність «Університетів третього віку», що працюють у місті на базі районних відділень міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. Ведуча Анжела Топчій запросила на бесіду керівника Експертно-громадської ради виконавчого комітету Миколаївської міської ради Артема Ващиленко, директора Центру «Європейська освіта дорослих» Олену Пєхоту, директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Сергія Бондаренка. Навчання протягом всього життя – це необхідна складова, як у розвитку людини, так і громади в цілому для успішного розвитку держави.

Детальніше...

Відбулося засідання міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення

31 травня 2019 року в приміщені Миколаївського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області відбулось чергове засідання міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення. Відповідно до порядку денного першим до розгляду було представлено питання про стан виробничого, невиробничого травматизму та атестації робочих місць за 5 місяців 2019 року. Протягом 5 місяців 2019 року у місті під час виконання трудових обов’язків відбулося 14 нещасних випадків, що на 8 випадків менше, ніж за аналогічний період минулого року, з них 4 випадки зі смертельним наслідком, один з яких груповий випадок зі смертельним наслідком під час якого постраждало 2 особи. Смертельні випадки сталися в січні 2019 року: на стадіоні «Юність» з робітником з комплексного обслуговування й ремонту будинків, ТОВ «Нікспецтранс» з водієм, Філія «Дельта – Лоцман» з водієм та лоцманом, та у квітні п.р. в Міській лікарні № 1 з працівником з обслуговування будівель і споруд. На підприємствах комунальної власності протягом 5 місяців 2019 року відбулося 3 нещасних випадки, що залишається на тому ж рівні у порівняні з аналогічним періодом минулого року.

Детальніше...

У міський центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю «Цвєтік-Сєміцвєтік» прийшло «Казкове літо».

     До Міжнародного дня захисту дітей колектив Центру організував та провів святкове дійство. З вітальним словом до діточок, їхніх батьків, колективу Центру звернулась директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва. Вона підтримала батьків у їхньому прагненні спільними зусиллями з працівниками Центру подолати труднощі у розвитку та вихованні дітей з особливими потребами. Оксана Русланівна відзначила злагоджену, командну роботу колективу Центру «Цвєтіка-Сєміцвєтіка» по вирішенню складних питань в реабілітації дітей з інвалідністю у місті Миколаєві. Важливо, що саме 1 червня 1994 року у Миколаївській області, у тому числі у місті Миколаєві, була створена мережа центрів соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю. За 25 років міська влада забезпечила розвиток соціальних послуг для дітей з інвалідністю.

Детальніше...

Вирішуємо побутові проблеми

     Цими днями здійснено черговий виїзд мультидисциплінарної команди відділень Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради до мкр. Кульбакіно. Підопічні відділення соціальної допомоги вдома отримали послуги перукаря, електрика, робітника з комплексного обслуговування та консультацію з соціальних питань фахівця відділення. Робота була виконана швидко та якісно. Підопічні вдячні за надану допомогу. Такі заходи є необхідними для людей похилого віку аби вирішити їхні побутові проблеми.

Детальніше...

«Золотий дзвоник 2019»

Вік живи – вік навчайся». Цей факт на власному прикладі довели студенти, а нині вже і випускники «Університету третього віку». У відділенні денного перебування Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради відбувся святковий захід «Золотий дзвоник 2019» з нагоди випуску слухачів «Університету третього віку». З піднесеним та чудовим настроєм зібралися літні люди у відділенні, щоб прийняти теплі слова, щирі побажання, поринути у приємні спогади. З привітаннями, побажаннями, подячними листами, грамотами та подарунками для отримувачів соціальних послуг звернулися заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Чорна І.І, помічник народного депутата України Ільюка А.О. – Черкес С.П., перший заступник директора міського територіального центру Самерханова Л.І., заступник директора апарату міського територіального центру Корабельного району Подаєнко Т.І.. Також привітати випускників прийшли наші соціальні партнери.

Детальніше...

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація