Статті

Новини

Зустріч у товаристві «Золотая ладья»

Підопічні відділення денного перебування Інгульського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці так соціального захисту населення Миколаївської міської ради завітали до обласного Краєзнавчого музею на чергове засідання історико-краєзнавчого товариства «Золотая ладья». У гарній, дружній атмосфері старший науковий співробітник Миколаївського краєзнавчого музею Теряник Марина Олексіївна провела екскурсію у виставковому залі на першому поверсі. Тематична експозиція має назву «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921». У ході екскурсії були продемонстровані фотокартки і свідчення, що відтворюють атмосферу того часу та розкривають життя і побут звичайних людей в умовах революційних потрясінь. Присутні дізналися про деякі цікаві факти, які раніше або були невідомі, або свідомо приховувалися. В ході засідання було презентовано одну з останніх книг Сорочана А.Н. «Їх імена на карті міста», яка розповідає допитливому читачеві про видатних людей, іменами яких названі вулиці нашого міста. Також, цікавою подією в ході засідання стала можливість побачити виставку «Флора та фауна Інни Данченко», майстрині, яка є членом Миколаївського об’єднання «Прибужжя». До нашої уваги було запропоновано 40 творчих робіт майстрині: це картини виготовлені з тополиного пуху, в техніці ошибана (виготовлення картин з природних матеріалів: пух тополя,солома, берест, висушені під пресом квіти і листя). Усім присутнім дуже сподобалось цікаве та корисне засідання. З нетерпінням будемо чекати на наступну зустріч.

Знайомство з професіями

Перед кожною молодою людиною постає важливе питання про те, яку професію обрати. Такий вибір нелегко дається випускникам загальноосвітніх шкіл, а ще важче його зробити молодим людям з інвалідністю.

З метою вчасного визначення та реалізації наявного потенціалу дитини з особливими потребами, в умовах міського центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Цвєтік-Сєміцвєтік» створено групу для дітей від 14 до 18 років, яка направлена на професійну орієнтацію «Крок до професії». Професійна орієнтація в групі передбачає набуття дітьми з обмеженими можливостями певних професійних навичок відповідно до власних функціональних можливостей та інтересів. Матеріальне та інформативне забезпечення групи дозволяє у різних формах діяльності ознайомлювати дітей з низкою різноманітних професій: перукар, кухар, водій, молодший медичний персонал, оператор комп’ютерного набору, продавець, садівник, двірник та прибиральник службових приміщень. 

Детальніше...

Інноваційні перспективи освітньо-кадрового забезпечення в Україні

31 січня 2018 року в приміщенні Миколаївської обласної універсальної бібліотеки імені О.Гмирьова відбувся семінар-навчання для представників підприємств міста на тему «Інноваційні перспективи освітньо-кадрового забезпечення в Україні». У семінарі приймали участь представники Європейського фонду освіти, Миколаївського інституту професійного розвитку і освіти та фахівці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення ММР в.о. начальника управління праці департаменту Коломієць В.М. та головний спеціаліст відділу трудових відносин Решетнікова І.Ю.

Розглядалися питання «Концептуальні положення інноваційного оновлення колективних договорів підприємств» та «Механізми підготовки та показники реалізації колективних договорів підприємств».

Детальніше...

Зустрічі у відділенні денного перебування

Відділення денного перебування Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради кожного дня чекає на своїх підопічних та створює належні умови для всіх, хто приходить сюди. Для отримання соціально-педагогічної послуги на базі «Університету третього віку» сформовані факультети, які дають змогу висвітити актуальні теми та провести цікаві пізнавальні та оздоровчі зустрічі. 

Ось і сьогодні для наших відвідувачів було організовано та проведено цікаві зустрічі на факультеті «Соціально-педагогічний».

Детальніше...

Цвєтік-Сєміцвєтік

Міський центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Цвєтік-Сєміцвєтік» має багато друзів. Ми щиро дякуємо благодійному фонду «Доброта та довіра» (керівник Валентина Валентинівна Ткаченко) та благодійному фонду «Нове життя» (керівник Тетяна Андріївна Мельник) за співпрацю з нашим Центром та допомогу діточкам. Це організації, які творять добро, а люди їм завжди довіряють.

Нещодавно вчитель-реабілітолог Катерина Юріївна побувала у вихованця Центру Андрія з подарунками від благодійників, вивчила побутові умови проживання, провела педагогічні консультації, надала поради по вихованню дитини.

Детальніше...

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація