Статті

Новини

Про нове у субсидіях

Робота по розповсюдженню інформації щодо призначення субсидій на житлово-комунальні послуги проводиться всіма структурними підрозділами департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. Сьогодні завідувач сектору управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району Ліщук Л.А. відвідала колектив, що працює на Миколаївському глиноземному заводі. На заході були присутні 98 осіб, яким була надано консультація щодо державних допомог сім’ям з дітьми та призначення субсидій на житлово-комунальні послуги. 

Аналогічні зустрічі проводяться і в інших трудових колективах, інформація розміщується у засобах масової інформації.

Детальніше...

Зразки заповнення заяви та декларації для подачі на житлову субсидію

Зразок заповнення заяви (https://www.msp.gov.ua/files/subsydii/zz.jpg) та зразок заповнення декларації (https://www.msp.gov.ua/files/subsydii/zd.jpg) для подачі на житлову субсидію.

Медали за спортивные достижения

На городском стадионе Николаева во второй день Всеукраинского фестиваля «Движение продлевает молодость» для людей пожилого возраста состоялись спортивные состязания. Парад открыла многократная победительница различных соревнований, мастер спорта Международного класса Людмила Бондаренко. С приветственным словом к спортсменам и болельщикам обратились директор департамента труда и социальной защиты населения Николаевского городского совета Сергей Василенко, руководитель общественной организации «Образовательный центр «Университет третьего возраста» Николай Букач.

Участие в соревнованиях приняли более 50 мужчин и женщин в возрасте от 55 до 85 лет.

Победителям на дистанции 60 и 400 метров в различных возрастных категориях были вручены грамоты и медали.

Детальніше...

Правовий вісник

Відділення денного перебування Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради відвідала старший дільничний офіцер поліції Заводського відділу поліції Круглікова Н.В. з інформаційно-роз’яснювальною бесідою «Протидія домашньому насильству. Куди звертатися за допомогою?». Дільничний офіцер роздала підопічним буклети та надала роз’яснення, що таке домашнє насильство та поради куди звертатися у разі вчинення насильства або його загрози.

Детальніше...

Чарівний світ орігамі

Діти з обмеженими можливостями здоров’я в силу своїх особливостей

сприймають світ яскравіше, емоційніше, ніж їх здорові однолітки. Тому педагоги та психологи наполегливо рекомендують батькам займатися художньою творчістю разом зі своїми дітьми. Адже дитяча творчість - це унікальне явище. Це розвиток не лише дрібної моторики, терпіння і художнього смаку. Створюючи поробки своїми руками, діти пізнають світ і самих себе, намагаються спілкуватися з нами, знайти зв’язок з навколишнім світом.

У міському центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю розвитку творчих здібностей дітей приділяється особлива увага. Крім традиційних форм корекційної роботи, у групі соціальної реабілітації проводяться заняття у техніці орігамі. Під час роботи діти захоплюються незвичайною дією, коли паперові квадратики перетворюються в оригінальні фігурки. Шляхом послідовного складання паперу вони отримують модель, яка вражає своєю красою. Цей процес нагадує фокус, маленьку виставу, що завжди викликає радісне здивування. У дітей виникає бажання показати комусь це диво, скласти щось іще. Ось чому після занять у Центрі діти охоче дарують свої вироби близьким та друзям.

Детальніше...

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація