Статті

Соціальне патрулювання

    Морозна погода на деякий час залишила м. Миколаїв, але працівники Центру реінтеграції бездомних громадян не залишають без уваги і допомоги людей, які потрапили з будь яких причин у важкі життєві умови.

 Центром здійснюється соціальне патрулювання міста  Миколаєва по виявленню осіб без визначеного місця проживання, для чого створена спеціальна група. Виїзд групи здійснюється згідно затвердженого графіку, а також на підставі інформації небайдужих громадян нашого міста.

Так нещодавно, ми врятували життя жінки Ю., яка замерзала в районі парку Дубки, але три дні відмовлялась покинути місце своєї нічліжки. Соціальні працівники Центру доклали максимум зусиль для того, щоб вона прислухалась  до порад та поїхала до лікарні. Ми радіємо, що нам це вдалося і жінка, хоча й лишилась без ноги, але життя її зараз в небезпеці.

Під час соціального патрулювання виявленим та облікованим бездомним особам видається, гаряче харчування виготовлене на харчоблоці Центру, за необхідністю - теплий одяг та взуття. Усім вияленим безхатченкам роздаються інформаційні листівки з інформацією про:

 - Центр реінтеграції бездомних громадян (вул.Кругова, 47), в якому бездомні особи можуть отримати тимчасовий притулок з комплексом побутових та соціальних послуг, за умови проходження медичного обстеження, для чого їм видаються  направлення на медичні обстеження;

     - пункти видачі гарячого харчування та теплого одягу, які діють за адресами:

-         вул. Кругова, 47 (центр реінтеграції бездомних громадян)

при відділеннях міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг):

-         вул. Кузнецька, 1,

-         вул. Металургів, 8,

-         вул. 12 Поздовжня, 50-А,

-         вул. Шевченка, 19-А.

Для вказаних пунктів з 27 листопада 2020 року по цей час  Центром виготовлено 427 порцій  гарячого харчування, в Центрі отримали гарячу їжу 206 чоловік та 79 -  в інших відділенях. 

Зокрема, Центр реінтеграції бездомних громадян з 25.01.2021 р. організовує щоденні виїзди на ринок «Колос» для видачі гарячого харчування. Так на цей час вже видано 62 порції гарячої їжі.

Робота по запобіганню бездомності у місті Миколаєві триває.

Центр дякує всім, небайдужим до чужого горя людям, які надають нам інформацію, про безхатченків, проживаючих в нашому місті.

    

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація