Статті

За покликом душі

 13 грудня в Україні відзначається День благодійництва, який заснований згідно з Указом Президента України у 2007 році. Цей день встановлений з метою утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності та на підтримку ініціативи громадських організацій. 

У нашому місті здавна існує традиція – надати допомогу тим, хто цього потребує. Люди впевнені, благодійність - це безкорисне добро, допомога тим, хто нездатен допомогти собі сам. Вони знають, що для благодійності не завжди потрібно вкладати гроші, для того щоб допомогти іншому, головне – це бажання. Можна здати кров для хворих, сплести сітку для армії, або прибрати в кімнатах будинку пристарілих. Благодійність не є обов‘язком, а виключно станом, коли люди бажають допомагати іншим людям. Саме своє бажання громадяни реалізують у дію. Тож, люди старшого віку, особи з інвалідністю особисто знайомі з багатьма благодійниками, які стають для них друзями. Слід відзначити, що не лише окремі громадяни, а й некомерційні організації, приватні та державні підприємства стають благодійниками.

Про це добре знають підопічні міського територіального центру, які отримують продуктові набори, солодощі, речі, необхідні у побуті. З початку карантину до міського територіального центру надійшла допомога від таких благнодійників: національна мережа продуктових магазинів АТБ, ТОВ «Торговий дім ДМСЗ», ПП «Малицький», Київський благодійний фонд «Футбенк», благодійна організація «Міжнародний Благодійний фонд «Давай Допоможемо» (МЕТРО), ПП «Агаєв П.О.», ТОВ «АГРО-ЮГ-СЕРВІС», ТОВ «Миколаївмолпром», ТОВ «Лакомка», ГО «МРІЙ», ТОВ «КЕНДОР ГЛОБАЛ СЬОРВІСІЗ». У поточному році надана така допомога на загальну суму             1,9 млн.грн.

Друзі міського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Сергій Володимирович Шульгач - депутат Миколаївської обласної ради, Олександр Елльєвич Мєдвєдєв, Олег Васильович Афанасьєв – депутати Миколаївської міської ради, Михайло Добрушкін – директор ТОВ «Светолюкс», ФОП Ольга Володимирівна Точилкіна, ФОП Сергій Анатолійович Точилкін, Світлана Євгенівна Щурко – директор магазину «1001 мелочь»; Олена Миколаївна Бут – директор ТОВ «Лакомка», Валентина Валентинівна Ткаченко, Олександр Сичов, Максим Флоренко, ІТ-компаніі Extrawest та GlobalLogic до кожного свята готують корисні та цікаві подарунки, як для кожної дитини, так і іграшки та приладдя для розвитку, що стає у нагоді педагогічному колективу.

У зимовий час мешканці Миколаєва приносять теплий одяг для передачі громадянам, що опинилися у скрутних життєвих обставинах. Серед громадських та інших організацій, що на постійній основі надають допомогу центру реінтеграції бездомних громадян, лютеранська  церква «Згода»,  Миколаївська обласна благодійна організація «Фонд Сергія Герасюти".

У міському геріатричному будинку милосердя імені Святого Миколая наразі проживає 40 людей поважного віку, які все своє трудове життя присвятили розбудові рідної країні. Зараз вони потребують особливої уваги, яку багато років їм надають волонтери та благодійники: Шебанін В’ячеслав Сергійович, Шарата  Наталія Григорівна , Андрющенко Галина Михайлівна, Гринь Анжела Станіславівна, Чайка Владислав Володимирович, Точилкина – Милосердна Ольга Володимирівна, Коровій Дмитро Леонідович , Хрищун Димид Сергійович, Юрченко Людмила Ростиславівна.

Значущість такої благодійної діяльності особливо відчувається зараз, коли весною пандемія коронавірусної інфекції Covid-19 вдарила по економіці низки держав та по малозабезпечених верствах населення. Від різноманітних організацій та підприємства на благодійній основі миколаївці у перші місяці карантину отримали майже 8 тисяч продуктових наборів. Волонтери  з числа працівників міського територіального центру та студентської молоді доставили сотні наборів городянам за адресами їх домівок. Ця робота не припиняється. Готуються до видачі набори продуктів різного призначення до кожної визначної дати та у разі необхідності людям, що опинилися у вкрай тяжких умовах.

Благодійність згуртовує людей, допомагає долати наслідки криз, сприяє захисту найбільш вразливих і знедолених, а дата 13 грудня має привернути увагу до проблем тих, хто потребує допомоги, також мобілізувати людей, неурядові організації та всі зацікавлені сторони, щоб вони допомагали іншим, брали участь у благодійній діяльності.

У районних відділеннях міського територіального центру на постійній основі працюють пункти прийому та видачі одягу, який приймається від населення для роздачі нужденним. Також, саме ці організації співпрацюють з благодійниками та завжди раді прийняти будь-яку матеріальну, натуральну допомогу для передачі громадянам Миколаєва, що опинились у скрутних життєвих обставинах. Для тих, хто бажає приєднатися до доброї справи, нагадуємо адреси:

- Заводський район - вул.Кузнецька, 1/3, т.47-71-22,  ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

- Інгульський район - вул. 12 Поздовжня, 50-А, т.64-92-30,  ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

- Корабельний район - вул.Металургів, 8/4, т. 64-59-98, ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

- Центральний район - вул.Шевченка, 19-А, т.47-59-93, ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

 

Благодійність – не одноразова акція, це – покликання душі небайдужих сердець!

 

  

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація