4 3 21 2 1 8 11 17 33

4

3

21

2

1

8

11

17

33

Шановні мешканці міста Миколаєва!

Усім бажаючим евакуюватися з міста через кордон, надаємо форму анкетування, яку необхідно заповнити за посиланням:

Фестиваль «Рух продовжує молодість»

16 жовтня 2020 року стартував фестиваль «Рух продовжує молодість», захід відбувається в рамках міської програми «Громадський бюджет». Захід відкрився проведенням  круглого столу «Освіта протягом життя» в приміщенні  науково – педагогічної  бібліотеки міста Миколаєва за ініціативою громадської організації «Освітній центр «Університет третього віку», створеної в 2011 році за підтримки департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

 Метою проведення круглого столу є презентація навчально – методичного посібника «Неформальна освіта  людей поважного віку», обмін досвіду між теоретиками та практиками соціальної роботи, педагогіки та психології в напрямку організації життєдіяльності людей старшого покоління.

На заході були присутні міський голова Олександр Сєнкевич, директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко, а також представники громадських організацій.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко розповів, що цей фестиваль відбувається в Миколаєві не вперше. Вже протягом останніх трьох років миколаївці поважного віку збираються на такий захід. Захід став вельми популярним. У  ньому брали участь команди з інших регіонів України і навіть з-закордону. Однак цього року коронавірус вніс корективи.  Через пандемію коронавірусу у фестивалі беруть участь 4 команд з Миколаєва.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що опановувати нові знання, навчатися – дуже важлива справа. Цим потрібно займатися в будь-якому віці, особливо в елегантному. Адже така активність напряму впливає на якість життя. Він підкреслив, що міська влада допомагає вже досвідченим не загубитися в сучасному світі, що стрімко змінюється.

 В рамках заходу Олександр Сєнкевич нагородив миколаївців, які активно сприяють розвитку освіти для людей поважного віку.

Голова ГО «Освітній центр «Університет третього віку» Микола Букач повідомив, що 10 років тому доводилось розпочинати з чистого листа. Тоді в Україні мало хто знав, що ж таке «Університет третього віку», як він має функціонувати. Для створення такої  установи в Миколаєві вивчили кращі світові практики, їх адаптували під українські реалії. І сьогодні  Освітній центр «Університет третього віку» вважається одним з кращих в Україні.

16- 18 жовтня проведенні змагання серед учасників фестивалю на звання «Найкращій». У кожній номінації визначені учасники – переможці.

18 жовтня на території санаторію «Інгул» відбулось нагородження переможців фестивалю «Рух продовжує молодість».

Миколаївців поважного віку привітав директор міського департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко. Він відзначив, що, насправді, кожний учасник фестивалю є переможцем, адже, незважаючи на поважний вік, продовжує опановувати нові знання, демонструвати активність в спорті та громадському житті. Це дуже важливо.

Після цього директор департаменту праці та соціального захисту Сергій Василенко разом з головою ГО «Освітній центр «Університет третього віку» Миколою Букачем вручили нагороди. 

   

 

 

 

 

 

  

 

 

  

Шановні друзі!

 

Сіючи добро, ми зберемо гарний врожай щастя, любові й добробуту.

Треба щодня, щогодини, щохвилини творити людям добро. І вони його не забудуть. Поспішайте творити добро, бо життя таке коротке і пролетить як мить!

З повагою до Вас
директор департаменту
Василенко Сергій Михайлович

Інформація громадським організаціям

Публічна інформація

Надання житлових субсидій

Управління праці, надання соціальних послуг та сімейної політики інформує

Надання державних допомог. Інформація для громадян, вимушених покинути свої оселі

Соціальний захист осіб з інвалідністю

Соціальне обслуговування мешканців Миколаєва

Літній відпочинок учасників АТО/ООС

Реабілітація дітей з інвалідністю

Телефонні гарячі лінії

Транспортні соціальні послуги

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація