Статті

Відкриття Центру підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО

10 вересня 2020 року відбулося урочисте відкриття КУ ММР «Міський центр підтримки  внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО» за адресою: вул. Кобера, 13 А/8.

На урочистостях були присутні: заступник міністра Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Давид Макар’ян, екс – міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб - Вадим Черниш, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Стаднік, міський голова Олександр Сєнкевич, директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко, директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Єльчієва, представники міської та обласної влади, громадських організацій міста, учасники АТО, волонтери.

Як зазначив Давид Макар’ян ідея створення простору для учасників бойових дій АТО/ООС, за ініціативи активістів ветерансько-волонтерського руху, підтримки міської влади та Світового банку  виникла  ще у 2015 році. А сьогодні вже відкривається центр.

Міський голова Олександр Сєнкевич привітав усіх з відкриттям Центру та зазначив, що даний проєкт отримали завдяки великим зусиллям небайдужих громадян.

Голова громадської організації «Асоціація учасників та інвалідів АТО» Ілля Шполянський, який є одним із ініціаторів створення та відкриття Центру у місті відмітив, що багато учасників бойових дій, внутрішньо переміщені особи, члени їх сімей потребують допомоги в наданні психологічної, соціальної реабілітації та адаптації, тому виникла ідея створення такого середовища у місті Миколаєві для підтримки осіб даної категорії.

Сергій Василенко відмітив, що у 2017 році завдяки зусиллям та налагодженій співпраці з місцевою владою та Світовим банком ініціативна група забезпечила створення комунальної установи, яка стане простором для ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб. Для цього було виділено приміщення площею 780 кв.м, що потребувало ремонту. Проведено ремонтні роботи та придбано обладнання для виконання цілей та реалізації напрямів роботи такого простору. Головна мета: створення території комфорту для надання допомоги та соціальних послуг ветеранам АТО/ ООС, членам їхніх сімей, членам родин загиблих воїнів, ВПО, військовослужбовцям і забезпечення реабілітації підтримки та психосоціальної адаптації. При його будівництві дотримано усіх вимог та принципів щодо доступності. 

Директор КУ «Міський центр внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО» Віктор Мойсеєв зазначив, що на сьогодні штат установи становить 20 осіб. До відкриття Центру йшли довгих три роки. Завдяки зусиллям та спільній, злагодженій праці, завзятості кожного співробітника Центру сьогодні відбулося урочисте його відкриття. Також директор Центру відмітив, що  згідно з внесеними змінами до Положення Центру в ньому будуть  надавати допомогу всім учасникам бойових дій, включаючи афганців, ветеранів Другої Світової війни, військовослужбовців, які на даний час проходять службу у місті.

Урочисте перерізання стрічки відкриття Центру було надано сину загиблого бійця АТО Данилу Колесникову та доньці родини внутрішньо переміщених осіб Наталії Кірсановій.

Після проведених урочистостей директор Центру Віктор Мойсеєв провів екскурсію для гостей по приміщенню Центру в якому міститься два спортзали – один з тренажерами, а інший для занять фітнесом – для вирішення питань лікування та фізичної реабілітації. Для проведення бізнес – тренінгів обладнано приміщення з комп’ютерами та мультимедійним проєктором. Також, обладнані зони для проведення психологічної реабілітації, зони для відпочинку з відповідними меблями, обладнано навіть дитячу зону для відпочинку.

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

  



Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація