Статті

Включення  Медичного центру „Нові Санжари” Національної гвардії України до переліку суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації

До уваги постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

           На виконання п.п.8,10 постанови Кабінету Міністрів України від27.12.2017р. № 1057 «Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях” прийнято рішення про включення  Медичного центру „Нові Санжари” Національної гвардії України до переліку суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях  (наказ директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради від22.07.2020р. № 130-ОД) .

         МЦ «Нові Санжари» розташований в живописному куточку селища Нові Санжари в Полтавській області на березі річки Ворскла. Його оточує лісопаркова зона. Медичний центр Національної гвардії «Нові Санжари» називають перлиною Полтавщини. Місцевість, де він розташований, володіє унікальними природними ресурсами. Мінеральна вода «Новосанжарська» має унікальні оздоровчі та лікувальні властивості (фахівці кажуть, що за своїми органічними властивостями та хімічним складом близька до «Єсентуки-17»). Тут же на території розташований питний бювет. 

         З дозвілля слід відмітити хорошу бібліотеку. Проводяться екскурсії та дискотеки.

        Послуги з психологічної реабілітації передбачають: психологічна просвіта та консультування; психологічна діагностика; підбір методів психологічної реабілітації; психологічна допомога (терапія); психологічна корекція та проектування майбутнього; профілактика та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

Форму, вид та обсяг психологічної реабілітації обирає отримувач послуг.

Бажаючі отримати курс психологічної реабілітації звертатись до районних управлінь соціальних виплат і компенсацій за адресами: 

 вул. Декабристів, 25 – Центральний район

вул. Морехідна, 9 – Заводський район

вул. Миколаївська, 26 – Інгульський район

вул. Новобудівна, 1 – Корабельний район

 

До заяви додаються:

копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;

копія посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності для осіб, які мають статус постраждалого учасника Революції Гідності.

Прийом заяв про отримання послуг із психологічної реабілітації для діючих військовослужбовців та осіб, які перебувають на службі, здійснюється за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу) за зверненням отримувача послуг або командира (начальника), а від осіб, які перебувають на лікуванні у військово-медичних закладах, госпіталях для ветеранів війни, на повному державному утриманні, закладах соціального захисту для бездомних осіб і центрах соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, здійснюється за місцем перебування (розташування закладу (установи) за зверненням отримувача послуг або керівника відповідного закладу (установи) до замовника послуг.

Отримувач послуг несе відповідальність за достовірність даних, що містяться у поданих документах.

Подання документів, що містять завідомо неправдиві дані, є підставою для відмови особі у реєстрації заяви про отримання послуг із психологічної реабілітації.

 

 

 

 

 

 

  

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація